Mooie prestaties Tensor Turnen

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart vonden de achtste finales en 1e plaatsingswedstrijden plaats voor het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen. Hier streden heren uit de 3e divisie pupil, 2e divisie senior en 2e divisie jeugd voor een plaats in de volgende ronde. De wedstrijden vonden plaats in Sporthal Opperdam in Volendam.

Voor Tensor Turnen Weert waren het Fredrik Jansen bij de 3e divisie pupillen en Jasper Versantvoort bij de 2e divisie senioren welke zaterdag mochten aantreden. Bij de 2e divisie jeugd mocht Rik Kneepkens op zondag aantreden. Uit heel Nederland waren de turners op zaterdag en zondag in Volendam neergestreken om te gaan strijden en hun beste oefeningen te laten zien.

Allereerste NK wedstrijd

Frederik Jansen turnde zaterdag zijn allereerste NK wedstrijd. Hierdoor was het erg spannend en de gezonde zenuwen waren dan ook volop aanwezig. Fredrik heeft heel erg zijn best gedaan en sommige oefeningen gingen zelfs beter dan op de trainingen. Het turnveld was erg sterke bezet en hij kwam helaas op het einde punten tekort om door te kunnen gaan naar de kwartfinale. Fredrik gaat nu trainen aan moeilijkere elementen om zo volgend jaar nog hogere scores te kunnen halen.

Geen hoge verwachtingen

Zonder al te hoge verwachtingen begon Jasper Versantvoort zaterdag aan zijn 1e kwalificatiewedstrijd bij de senioren. Als debutant in deze categorie was het een wedstrijd om af te tasten waar hij stond en te bekijken hoe sterk de concurrentie was.

Vanaf het begin zat Jasper goed in de wedstrijd en resultaten op alle toestellen waren hartstikke goed. Hij liet heel veel nieuwe elementen zien zonder al te grote fouten te maken. In het verleden was dat nog wel eens het probleem. Vandaag viel alles op zijn plek en wist hij optimaal te presenteren.

Droomdebuut bij de senioren

Veel turners en trainers van de andere verenigingen lieten tijdens de wedstrijd merken dat zij onder de indruk waren van zijn oefeningen. Ook de jury kon de oefeningen van Jasper waarderen, Hij stond gedurende de wedstrijd steeds in de top 10. Op zijn laatste twee toestellen, sprong en brug, gaf Jasper nog eens geconcentreerd gas. Hij zette ook hier hoge scores neer waardoor zijn punten totaal na zes toestellen uiteindelijk 68,75 was. Dit was een hele mooie score die hem uiteindelijk de eerste plaats en dus een gouden medaille opleverde!

Toen de medaille om zijn nek gehangen werd was Jasper nog een beetje beduusd, dit had hij echt niet verwacht. Door dit resultaat is Jasper meteen geplaatst voor de meerkampfinale welk later dit seizoen plaats zal vinden. Hij gaat maandag direct aan de slag om nog meer nieuwe elementen te oefenen zodat hij deze tijdens de finale kan laten zien.

Hard gewerkt

Met een mooie rekstokoefening begon Rik Kneepkens zondag zijn 1e plaatsingswedstrijd voor het NK. Ook hij maakt zijn debuut in een nieuwe categorie, 2e divisie jeugd. Rik kan hierin eigen keuzestof laten zien. Ten opzichte van het LK in Kerkrade liet hij hierin al veel progressie zien. Veel nieuwe onderdelen zoals de reuzendraaien aan rekstok en een salto uit de hoge brug passeerden de revue. Voor de 2e plaatsingswedstrijd gaat Rik de komende weken weer gewoon door met hard werken om zo de uitvoeringen nog beter te krijgen. De resultaten zullen er dan zeker gaan komen.

Voor de drie heren was dit weekend weer een hele ervaring waarin veel geleerd is. Jasper zit nog in de wolken dat weten wij zeker. Van harte proficiat!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert