Volgende stap Herenboeren

Wellicht heb je het in de wandelgangen gehoord of gelezen. Misschien ben je al aanwezig geweest op de eerste inspirerende infoavond dat op 25 januari j.l. heeft plaatsgevonden. Feit is dat Herenboeren Land van Weert van start is gegaan.

Men gaat een herenboerderij oprichten, een kleinschalig, gemengd bedrijf met aan de basis een coöperatie van consumenten uit de regio Weert en Nederweert die grip willen krijgen op hun eigen eten. Gezamenlijk wordt een boer in loondienst aangenomen die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert, exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij. Doel is het gezamenlijk vormen van een community waarin we met zijn allen zorgdragen voor het zo gezond mogelijk produceren van ons voedsel en ons aller welbevinden.

Voortgang

De initiatiefnemers zijn op zoek naar aspirant herenboeren. Hun doel is het bouwen van een community van zo’n 200 gezinnen die straks eigenaar worden van de boerderij en er wekelijks hun boodschappen gaan doen. De eerste 25 gezinnen hebben zich inmiddels aangemeld.

Men is naarstig op zoek naar een geschikte locatie in de regio om de boerderij daadwerkelijk te huisvesten. Een locatie die in ideale situatie de uitstraling heeft van een landgoed met (cultuur)historische waarden. Een plek waar burgers wekelijks terug willen komen en waar ze kunnen aarden. Vervolgens gaan ze in de tweede helft van 2017 op zoek gaan naar de boer die aan de slag gaat met de exploitatie van de boerderij.

Infoavonden

Is jouw interesse gewekt, heb je vragen en wil je meer weten? Kom dan naar de infoavonden in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert. Samen met enkele leden van de organisatie Herenboeren Nederland praten ze jou graag bij over het Herenboeren-concept.

Je bent welkom op de volgende data:

• Woensdag 22 maart.
• Dinsdag 4 april.
Ze starten op beide data om 19.30.

Voor een goede organisatie vraagt men vriendelijk jezelf aan te melden. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected] of meld je aan via: http://iwdg.nl/2mRmq71.

Meer informatie: https://www.facebook.com/HerenboerenLandvanWeert/