Riool industrieterrein verontreinigd

Archieffoto bedrijventerrein De Kempen

Omwonenden van industrieterrein De Kempen in Weert ondervinden stankoverlast vanuit het riool dat gelegen is aan de Achterste singel, Oudesteeg, Henderweg en Princenweg. Het afvalwater dat in een sloot wordt geloosd zou verontreinigd zijn met zware metalen, oplosmíddelen en andere chemische stoffen, zo staat in een brief aan de Provincie Limburg.

Deze verontreiniging is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van een bedrijf dat op industrieterrein De Kempen is gevestigd. Het geloosde afvalwater voldoet mogelijk niet
aan de daartoe gestelde normen. Op industrieterrein De Kempen zijn bedrijven gelegen die onder de verantwoordelijkheid van de Provincie Limburg vallen. De gemeente Weert vraagt de Provincie Limburg om maatregelen te treffen zodat het probleem wordt opgelost.

In de omgeving van het industrieterrein wordt met enige regelmaat een penetrante lucht waargenomen. Voorbijgangers die het niet vertrouwen bellen dan vervolgens de hulpdiensten. Op 6 maart j.l. rukte de brandweer nog met veel materieel uit omdat er mogelijk sprake was van vrijgekomen chemische stoffen.