Woning beschadigd na explosie

Update 0.55u – Nederweert – Foto’s – Nederweert is zondag iets voor middernacht opgeschrikt door een harde knal. Bij een woning aan de Burgemeester Greijmansstraat had een explosie plaatsgevonden.

Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk sprake zou zijn van een woningbrand, maar er was enkel sprake van rookontwikkeling. De 84-jarige bewoonster van de woning is door de ambulancebroeders nagekeken op verwondingen, maar ze was ongedeerd gebleven, evenals haar hond.

Door de kracht van de explosie was het glas uit het kozijn gesprongen, waren de dakpannen van het dak gevallen en de luiken van het raam versplinterd. Ook een lantaarnpaal gaf de geest omdat de lamp was geraakt door rondvliegende brokstukken.

Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de explosie. Afgelopen nacht heeft de forensisch rechercheur sporen verzameld en de details in kaart gebracht. Het vermoeden is dat er zeer zwaar vuurwerk is gebruikt. Een medewerker van Salvage is ter plaatse om te beoordelen of de woning nog bewoonbaar is.

Getuigen

Het incident heeft een flinke impact op de levenssfeer van de bewoonster. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Ben je getuige geweest van het incident of heb je meer informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Wil je anoniem blijven? Bel dan met M. via 0800-7000.

Video via Youtube

https://youtu.be/7MQofvmnuFo

[nggallery id=’4864′]