Arrestatie vanwege illegale opslag

112 8 reacties 2 min. leestijd

In een strafrechtelijk onderzoek naar illegale opslag van chemicaliën van een bedrijf in panden in Helmond, Maasbracht en Weert heeft de politie woensdag 12 april een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van het opslaan van chemicaliën zonder vergunning of in strijd met de vergunning.

Het onderzoek werd opgestart, door specialisten van de milieuteams van de eenheden Oost-Brabant en Limburg, nadat op 9 augustus 2016 lekkende vaten met salpeterzuur werden ontdekt in een loods aan de Lagedijk in Helmond. Het afgelopen jaar doorzochten we met de brandweer, de Inspectie Leefomgeving en Transport naast het pand in Helmond ook nog twee percelen in Weert (Moeselpeelweg & Scheepsbouwkade), één in Maasbracht en een woning in Nederweert.

In de loods in Helmond en in de bedrijfspanden in Weert en in Maasbracht was sprake van illegale opslag van gevaarlijk chemisch afval. Het gaat in totaliteit om honderden duizend liter vaten. Op de beide locaties in Weert is ook sprake van bodemverontreiniging.

Tijdens de doorzoeking van de woning in Nederweert werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De gemeenten en de provincies Limburg en Noord-Brabant zorgen samen met de Omgevingsdiensten voor het opruimen van het gevaarlijk afval en het naleven van de omgevingsvergunningen. De verdachte is in verzekering gesteld.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties