In een strafrechtelijk onderzoek naar illegale opslag van chemicaliën van een bedrijf in panden in Helmond, Maasbracht en Weert heeft de politie woensdag 12 april een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van het opslaan van chemicaliën zonder vergunning of in strijd met de vergunning.

Het onderzoek werd opgestart, door specialisten van de milieuteams van de eenheden Oost-Brabant en Limburg, nadat op 9 augustus 2016 lekkende vaten met salpeterzuur werden ontdekt in een loods aan de Lagedijk in Helmond. Het afgelopen jaar doorzochten we met de brandweer, de Inspectie Leefomgeving en Transport naast het pand in Helmond ook nog twee percelen in Weert (Moeselpeelweg & Scheepsbouwkade), één in Maasbracht en een woning in Nederweert.

In de loods in Helmond en in de bedrijfspanden in Weert en in Maasbracht was sprake van illegale opslag van gevaarlijk chemisch afval. Het gaat in totaliteit om honderden duizend liter vaten. Op de beide locaties in Weert is ook sprake van bodemverontreiniging.

Tijdens de doorzoeking van de woning in Nederweert werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De gemeenten en de provincies Limburg en Noord-Brabant zorgen samen met de Omgevingsdiensten voor het opruimen van het gevaarlijk afval en het naleven van de omgevingsvergunningen. De verdachte is in verzekering gesteld.

8 REACTIES

  1. Inderdaad. Echter zoals in de meeste van deze gevallen heeft de vervuiler niets. Op het einde van het verhaal draaien wij er weer allemaal samen voor op.

  2. Het is zeer slimme gast, die vermoedelijk alles al weggesluisd heeft.
    Maar even kijken wat de bezittingen die hij hier heeft (gronden etc) wat die nog waard zijn en of hier geen schulden op zitten.

  3. Al het geld is al overgemaakt naar een rekeningnummer van de holding die er niets mee te maken heeft…..

  4. Er wordt door de gemeente, provincie, inspectie en instanties die dit moeten controleren…..veel te veel gelamenteerd….!!!
    Als na jaren en jaren er stront aan de knikker is, komen ze in actie…..deze lakse houding betekent dat de burger voor de rotzooi opdraait..!!

  5. Als hij alles al heeft weggesluisd dan kun je jarenlang achter hem aan blijven zitten, maar geld zul je weinig tot niet zien. Gewoon 20 jaar geven. Kan ie ook niet genieten van dat geld! Gewoon een hufter en ik hoop dat hij zelf nu een ziekte aan die troep heeft over gehouden!

Comments are closed.