Bosbrand langs A2

Plaats een reactie

(Update 23.00u) – Maarheeze – Foto’s/video – De brandweer van Nederweert, Maarheeze en Weert zijn maandagmiddag gealarmeerd voor een buitenbrand naast de A2 bij Budel.

Ter plaatse woedde een bosbrand tussen de snelweg A2 en het industrieterrein Den Engelsman in Maarheeze. Vanaf de snelweg A2 was de rook goed te zien. De brandweer was met veel materieel uitgerukt om het vuur te doven. Door de stevige wind greep het vuur snel om zich heen.

Nadat de Brabantse en Limburgse brandweerlieden waren begonnen met blussen was het vuur snel onder controle. De brandweer wist zelfs een muisje uit de vlammenzee te redden. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Update

Ongeveer 1 hectare is door de brand verloren gegaan. De aangrenzende spoorlijn had last gehad van de rook. Het treinverkeer is niet stilgelegd, maar kon met aangepaste snelheid verder. De brand heeft voornamelijk gewoed in de bodembedekking. In verband met de bluswatervoorziening en extra ondersteuning is rond half vier opgeschaald naar grote brand. Door inzet van deze extra eenheden kon om 16.17 uur het sein brandmeester worden gegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/KvnWH32k53g

[nggallery id=’4996′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie