Danny Vera naar RaadPop

Nederweert – Niemand minder dan Danny Vera betreedt zaterdag 22 juli het podium van RaadPop in Nederweert. De organisatie van het gratis zomerfestival is verheugd met de komst van een van de “hotste” artiesten van dit moment.

Danny Vera verwierf landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde de Zeeuwse singer-songwriter op het vermaarde Excelsior Recordings, een klassiek album met een moderne sound. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn bij Vera nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.

Hij werd met rock ’n roll in de aderen geboren en brengt sinds 1995 Americana in de stijl van meesters als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley. In 2002 debuteerde Danny Vera met “For the light in your eyes”, waarmee hij op 1 kwam in de Turkse hitparade. Inmiddels zijn we vijf albums verder. Distant Rumble (2013), waar gitarist James Burton (vaste gitarist bij Elvis Presley) aan mee werkte, is bijvoorbeeld een plaatje. Zijn authentiek rockabilly geluid met country invloeden komt op deze plaat weergaloos naar voren.

In 2014 maakte Vera de EP “The New Black & White”, die in 2015 een vervolg krijgt, met een show langs 45 theaters in Nederland. Een jaar later zag het gloednieuwe album The Outsider het levenslicht, wederom een genot om naar te luisteren. Live rocken zijn nummers de pan uit ( aldus ‘3voor12’), hetgeen ook de uitverkochte zalen tijdens de Clubtour 2015 en 2016 verklaart. Danny Vera is misschien wel het best bewaarde geheim van de Lage Landen en het wordt tijd dat daar verandering in komt.