Horecazaak ZaLig in de Kromstraat is per direct gesloten. De eigenaar geeft aan dat er onvoldoende financiële middelen voorhanden zijn om door te kunnen gaan.

ZaLig, voorheen ook bekend als ZoWoLar, opende begin 2016 de deuren van het restaurant in de Kromstraat. In de tijd daarna kwam de ondernemer diverse malen in conflict met de gemeentelijke regelgeving.

Aankleding

In juni 2016 barstte de discussie los met betrekking tot het plaatsen van bomen in de Kromstraat. De ondernemer had voor zijn restaurant planten en twee stoelen geplaatst om het pand aan te kleden en het steegje op te fleuren. Deze zouden echter de doorgang blokkeren. Na overleg met de gemeente werd er uiteindelijk een oplossing gevonden.

Toilet

De ondernemer geeft aan dat het verplicht was om een toilet te hebben in de zaak. Omwille deze reden opende hij het zogeheten ZoWoLar Ideeëncafé om de hoek in de Langstraat.

De combinatie van de regelgeving en het uitblijven van financiële middelen heeft de ondernemer doen besluiten de zaken per direct te moeten sluiten. Hij heeft nog geprobeerd een krediet aan te vragen en hulp gevraagd bij de gemeente, maar dat was tevergeefs.