Kantoor Roto Smeets nu sportstudio

Weert is een prachtige sportvoorziening rijker. Op de bovenste verdieping van Roto Smeets aan de Molenveldstraat heeft Nicole Timmerman van Active Personal Training (APT) haar langgekoesterde droom verwezenlijkt. Een eigen studio. De personal trainer die daarnaast een breed pakket aan groepstrainingen verzorgt, is het levende bewijs dat sport en entertainment uitstekend samengaan. “Iedereen is speciaal en ik wil dat iedereen zich ook zo voelt.”

Schilderwerk. ✓
Laminaatvloer. ✓
Podium. ✓
Licht en geluid. ✓

Met man en macht werd er de afgelopen weken gewerkt. En nu is het zover. Showtime. Nicole Timmerman straalt van de energie. Haar nieuwe studio in de wijk Fatima is een plaatje en werd begin april ingewijd zoals alleen zij dat kan. Vol overgave. Niet te flauw. Maar ook met gekke fratsen en op z’n tijd een vette knipoog. “Afzien met een glimlach”, noemt ze het zelf. “Ik ben een entertainer. Als ik zie dat mensen vrolijk naar buiten gaan, ben ik ook vrolijk. Dan is mijn missie geslaagd.”

Practice what you preach

Met zoveel passie en kennis van het vak kon een eigen studio niet uitblijven. Nicole ademt sport. Als kind al. Turnen, paardrijden, zwemmen, squash, fitness en aerobic; de geboren Weertse heeft de aangeboren drang en het ritme om te dansen en bewegen. “Op mijn 19e begon ik met aerobic en wist ik het zeker: ik wilde van mijn hobby mijn beroep maken. Freestylen. Zelf lessen in elkaar zetten, choreografieën bedenken waarbij naast de conditie ook alle spiergroepen worden getraind. Sporten moet leuk zijn. Maar het moet ook effect hebben, anders heeft het geen zin. Het is mijn motto: practice what you preach.”

Maar liefst 25 jaar verpandde ze haar hart aan een sportschool in Weert. Als accountmanager van de European Fitness Aerobic Association volgde Nicole vele opleidingen. Ze ontwikkelde en verkocht diverse bewegingsprogramma’s en gaf duizenden trainingen in freestyle Aerobic (o.a. Step, Bodyshape en Zumba), Bodypump en Pilates. Klanten liepen met haar weg. En tegelijkertijd was er diep van binnen die stille droom om ooit op eigen benen te staan.

Van droom naar werkelijkheid

Drie jaar geleden kwam die droom onverwacht in een stroomversnelling. Nicole moest kiezen en koos met haar hart. Met Active Personal Training doet ze wat ze het allerleukste vindt: mensen begeleiden naar een gezonder en energieker leven. Een op een, in duo’s of in kleine groepen; ieder persoon krijgt de persoonlijke aandacht die hij verdient. Een training op maat, aangevuld met waardevolle tips en voedingsadviezen. Een resultaatgerichte aanpak, gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring.

Blijvende beloning

Vraag het maar na aan haar klanten. Nicole Timmerman voert geen kunstje op. Ze is gewoon zichzelf. Een entertainer die haar vak verstaat. Losjes als het kan, streng als het moet. Nicole laat zien dat je het leven pas écht kunt vieren wanneer je goed voor jezelf zorgt. “Het enige wat je nodig hebt, is je eigen lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen: als je beweegt, maak je een gelukshormoon aan en voel je je beter. Vrolijker, fitter, sterker.” Voor wie wil afslanken, is er maar één medicijn: regelmatige conditie- en krachttraining in combinatie met een gezond eetpatroon. Lastig? “Misschien in het begin even, maar geloof me: daarna komt de blijvende beloning”, zegt Nicole.

In haar nieuwe studio aan de Molenveldstraat klinkt haar boodschap nog krachtiger. Be strong, get strong. “Sport verdient een vaste plaats in ieders leven. Het zou net normaal moeten zijn als je tanden poetsen. Ik hoor het zo vaak terug van klanten: had ik dit maar eerder gedaan.”

Kijk voor het actuele trainingsaanbod op www.activept.nl.

[nggallery id=’4926′]