Ongelukkige landing voor paraglider

Haler – Foto’s/video – De hulpdiensten zijn zondagmiddag omstreeks 13.40 uur gealarmeerd voor een ongeval in Haler.

In een weiland aan de Lochterstraat had een paraglider een ongelukkige landing gemaakt. De 43-jarige man uit Stramproy viel van circa 8 meter hoogte naar beneden en raakte gewond. De paraglider was aan het vliegen met twee kompanen, waaronder een instructeur. Het duo bood direct eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten.

Het slachtoffer is ter plaatse behandeld en gestabiliseerd waarna hij zonder spoed is overgebracht naar het ziekenhuis in Weert. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Mogelijk heeft de paraglider een stuurfout gemaakt of is bevangen geworden door een windvlaag.

Video van hulpverlening via Youtube

https://youtu.be/ZXYu9rdlTFY

[nggallery id=’4994′]