Fresh Allstars wereldwijd

Het breakdance team Fresh Allstars uit Weert was de laatste tijd veel in het nieuws met onder andere het behalen van de finales van Holland’s Got Talent en het winnen van het officiële wereldkampioenschap breakdance voor kids. Ze wonnen de prijs ‘beste sportteam van Weert 2016’ en hebben in 2017 nog veel meer plannen.

Het afgelopen weekend waren de Fresh Allstars vertegenwoordigd in 3 verschillende landen. Lorenzo Caboni en Cis Brans deden mee aan een internationale kids-competitie in Bordeaux (Frankrijk), een 25-tal breakers namen deel aan een grote competitie in Antwerpen (België) en Guus Siebers en Tim Loeffen gingen samen met coach Raymon Truijen naar Zweden voor een 2-on-2 battle. Tevens was Raymon uitgenodigd als jury en gaf hij een workshop over het trainen van jeugd.

Successen in Zweden en Frankrijk

Guus en Tim deden in Zweden mee aan een volwassenen battle. Tim Loeffen kwam hier tot de halve finale en Guus werd zelfs 2e! Hij verloor van een ervaren b-boy uit de stad Gothenborg. In Bordeaux waren 8 internationale breakdancers uitgenodigd voor de kids-competitie. Lorenzo en Cis wonnen allebei hun 1e ronde en versloegen daarmee de 2 Franse favorieten. Hierna moesten ze helaas tegen elkaar battlen en wist Lorenzo de plek in de finale te bemachtigen. In de finale versloeg Lorenzo zijn Italiaanse tegenstander.

Wereld veroveren

De wereld veroveren! Dat is volgens de b-boys en b-girls het ultieme doel. Vorige maand gingen Guus Siebers en Lorenzo Caboni al naar Cannes (Frankrijk) en vorige week was Lorenzo nog te gast in Toulouse (Frankrijk). Er staan nog meer battles gepland namelijk een aantal in Duitsland, België, Zweden en natuurlijk is er in Nederland ook nog genoeg te doen.

In mei staat er nog iets groters op de planning voor toptalent Lorenzo en coach Raymon. Deze week kwam er namelijk een uitnodiging vanuit China binnen. Lorenzo zal deelnemen aan een 1 tegen 1 competitie in de stad Zhangzhou en Raymon zal daar wederom een competitie jureren en een ‘how-to-teach’ workshop geven aan Chinese breakdance docenten.

Alsof het nog niet genoeg is zijn de Fresh Allstars van plan om mee te doen aan een van de grootste toernooien van de wereld dat plaats zal vinden in Los Angeles. Het evenement, ook wel Freestyle Session genoemd, vindt plaats in november. Aangezien de jongens alle kosten voor eigen rekening zullen nemen hebben ze een geldinzamelingsactie gestart.

Doneeractie

Het doel is om een 10-koppig team de oceaan over te sturen. De totale kosten hiervan bedragen ongeveer 10.000 euro. Hiervoor zoeken de Fresh Allstars sponsoren en het is ook mogelijk om een donatie te doen. Uiteraard kunnen er voor sponsoren tegenprestaties worden geleverd zoals bijvoorbeeld optredens en workshops.

Een donatie doen kan via deze link:
https://www.doneeractie.nl/help-de-fresh-allstars-naar-wk-breakdance-usa/-1854

De Fresh Allstars live

Wil je de Fresh Allstars live zien? Dat kan op 30 september bij de Nederlandse B-Boy League in de Poort van Limburg of bij de Fresh Charity Battle op 20 mei bij Dansschool Fresh. Ook kun je komende maandag kijken naar Koffietijd op RTL4 waar Raymon en Lorenzo vertellen over hun breakdance projecten namens het JeugdcultuurFonds.

Volg de verhalen van de Fresh Allstars op hun Facebook en Instagram pagina’s of op www.dansschoolfresh.com en blijf op de hoogte van de vetste foto’s, filmpjes en verhalen.