Financieel gunstig vooruitzicht

Het college van B&W heeft de gemeenteraad de Kadernota 2017 aangeboden. De gemeente staat er financieel weer gunstig voor. De verwachting is dat het positieve resultaat van € 300.000,- in 2018 groeit naar ruim 2 miljoen in 2020 en 2021.

Wethouder financiën Martijn van den Heuvel: “de afgelopen jaren hebben we door soms impopulaire maatregelen de negatieve cijfers omgebogen in een meerjarig positief resultaat. Ook de benodigde reserves zijn weer aangegroeid. Dit is sneller dan verwacht. Er is zelfs ruimte om extra te investeren in Weert in o.a. cultuur, onze economie, armoedebestrijding, onze groene omgeving en verkeersveiligheid”.

De gemeenteraad spreekt zich op donderdag 15 juni a.s. uit over deze Kadernota. Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering die om 13.00 uur begint. Bij de Kadernota 2017 geeft de gemeenteraad de richting aan voor de uitwerking van de begroting 2018.

Ombuigingsoperatie

Bij het begin van deze bestuursperiode werd het college van B&W geconfronteerd met een meerjarig negatief begrotingssaldo. De ombuigingsoperatie “Kiezen met Visie” die in gang werd gezet om het tij te keren, heeft veel van alle Weertenaren gevraagd.

Toch veel tot stand gebracht

Ondanks de moeilijke keuzes die gemaakt moesten worden, is ook veel tot stand gebracht. Zo zijn de 3 decentralisaties (van de zorg, werk en jeugdhulp) in Weert goed verlopen. Daarnaast is het gelukt om de dalende tendens in de grondexploitaties van de gemeente om te zetten in positieve ontwikkelingen en vooruitzichten.