(Foto’s) Op donderdag 18 mei organiseerde Veilig Verkeer Weert weer het fietspraktijk examen voor alle basisscholen in Weert. Deze keer was het afzien voor de leerlingen. De weersomstandigheden zaten niet bepaald mee.

Vandaag legden 524 leerlingen van de groepen 7/8 van de basisscholen uit Weert het fietsexamen af over een traject van ongeveer 6 km door de binnenstad van Weert. De leerlingen gingen van start bij het WOZOCO aan de Maaslandlaan.

Op het traject waren verschillende controleposten opgezet. Daar werd gecontroleerd of de leerlingen zich correct aan de verkeersregels hielden. Door rood licht fietsen betekende dat de leerling definitief zakte.

De school die na afloop van het examen de minste strafpunten heeft zal voor een jaar de wisselbeker van Veilig Verkeer Weert in de prijzenkast mogen zetten.