Gratis bloemenzaad

4 reacties

De gemeente Weert deelt 500 zakjes bloemenzaad uit om samen met haar inwoners te zorgen voor een mooie bloemrijke omgeving. Dit is een van de dertien groene, duurzame acties in het kader van Heerlijk Weert, zie www.heerlijkweert.com.

Wethouder Geert Gabriëls: “We kregen veel positieve reacties op de succesvolle actie van de gratis fruitbomen en struiken. Deze actie van gratis bloemenzaad is hier een vervolg op. Met één worp bloemenzaad fleur je heel makkelijk een kaal stuk grond op. Daarnaast stimuleren we met deze kleine actie dat mensen zelf hun eigen woonomgeving opfleuren met prachtige bloemen en vrolijke kleuren. De gemeente Weert doet zelf mee door in bermen op grote schaal bloemenmengsels in te zaaien.”

Gratis bloemenmengsels

Je kan een zakje bloemenzaad ophalen in het stadhuis. Dit kan van 10 t/m 19 mei en maximaal een zakje per persoon. Wees er snel bij, want er zijn in totaal 500 zakjes beschikbaar en op is op. Je hebt de keuze tussen een zakje met een mengsel van eenjarige kruiden, waar je een mooi bloemenakkertje mee aanlegt, of een mengsel van eetbare bloemen.

Hoe zaaien?

Zaai het bloemenzaad rechtstreeks in ondiepe grond. Dat kan door de zaadjes gelijkmatig of in rijtjes te verdelen. Doe dit in onkruidvrije grond. Druk na het zaaien de grond nog even aan en geef water. Zaaien kan in de periode april tot en met juni.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties