Incidentjes bij oude tennishal

(Foto’s) De voormalige tennishal aan de Industriekade blijft een bepaalde aantrekkingskracht houden op avontuurlijke jongeren en vandalen. Volgens buurtbewoners bevinden zich met enige regelmaat jongeren op het dak en in de oude tennishal. Het zorgt in elk geval voor extra werk voor de hulpverleningsdiensten.

Zondag nog werden de brandweer en politie gealarmeerd voor een brand bij de tennishal. Eenmaal ter plaatse bleek de situatie mee te vallen en was het brandje aan de buitenzijde van de hal uit zichzelf gedoofd. Maandag stond opnieuw de politie op de stoep. Agenten klommen het dak op en troffen enkele jongeren aan. Het is volgens buurtbewoners niet de eerste keer dat jongeren zich in (of op) het pand bevinden. Hoewel het pand leeg staat, kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Het is immers al jaren niet meer onderhouden.

Het pand is sinds 2010 niet meer in gebruik. Sindsdien staat het op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw. Tot op heden is dat, mede door de economische crisis, er nog niet van gekomen. Hoewel het pand ‘dichtgespijkerd’ is, weet de avontuurlijke medemens toch een weg te vinden in het pand. Soms gaat er wel eens wat mis en moeten de hulpdiensten ingrijpen. Zo ontstond er in 2013 nog een klein brandje en in 2015 werden er twee verdachten uit het pand gehaald. Hierbij werd toen een ladderwagen en politiehond ingezet.

De politie zal voorlopig een extra oogje in het zeil houden. Intussen wordt op de achtergrond gewerkt aan de uitwerking van een nieuwbouwplan op de betreffende locatie.

Ingestuurde bijdrage