Nieuwe leer- / werkplaats: Kr8tig

7 reacties
Foto: Kr8tig | Foto Hammie

Op de Parallelweg 168 (bij Perron 8) in Weert is onlangs een leer- / werkplaats geopend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door zorgorganisatie Kr8tig.

Vrijdag 19 mei aanstaande wordt er een open dag georganiseerd van 12.00 tot 17.00 uur in de middag. De deelnemers en begeleiders maken dan graag kennis met de inwoners van Weert en omgeving. Er zullen gedurende deze middag diverse activiteiten georganiseerd worden zoals proeverijen, demonstraties en rondleidingen. Het belooft een gezellige middag te worden met veel lekkernijen en aanbiedingen. Burgemeester Heijmans zal de locatie omstreeks 13.45 uur officieel openen met een ludieke openingshandeling waar je bij aanwezig kan zijn.

Restaurant, bakkerij, klussendienst en ICT

De leer-/ werkplek betreft een restaurant waar je kan lunchen en dineren (of afhalen). Teven zullen er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een high tea of pizzamiddag. Daarnaast is er een bakkerij gevestigd waar je terecht kan voor vrijwel alle soorten broden, vlaaien, koekjes, pizza’s en overige producten. Ook is er een ICT afdeling waar je terecht kan voor computerreparaties op basis van ‘no cure no pay’, websites, grafisch ontwerp en cursussen. Tot slot is er nog een klussendienst, waar je terecht kan als je hulp nodig hebt bij een klusje wanneer je beperkt bent in de (financiële) middelen. Men voert klussen uit zoals o.a. schilderwerkzaamheden, kleine verhuizingen, tuinonderhoud en opknappen van meubels.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Kr8tig is een mooie plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken aan hun toekomst, van jong tot oud en met diverse redenen. Kr8tig wil terug naar de oude ambachtsschool. Zo is er in maart een groep gestart die een MBO-1 opleiding volgt. Met deze opleiding bieden ze de deelnemer een kans om zijn/haar competenties te ontwikkelen en een diploma te halen. Daarmee vergroten we de kans op een baan, m.b.v. een jobcoach kan uiteindelijk gezocht worden naar passend (begeleid) werk.

Dagbesteding

Naast deze opleiding zijn er bij Kr8tig ook mensen die werken aan hun toekomst in de vorm van dagbesteding. Kr8tig gaat uit van de kracht in een mens en zal altijd proberen om samen met de deelnemers stappen te zetten. Ze bieden de deelnemers nieuwe kansen met opbouw van zelfrespect en toekomstperspectief waarbij het beste van de persoon naar voren komt.

Open dag

Tijdens de open dag op 19 mei kun je de deelnemers van alle afdelingen aan het werk zien en zullen ze trots vertellen wat ze aan het doen zijn. Ook kun je van alles proeven; vlaai, koekjes, wafels, soep, brood en hapjes. Deze zullen je worden aangeboden tijdens de rondleidingen en demonstraties. Er zal muzikale omlijsting zijn, en ook de kinderen zullen bezig gehouden worden. De officiële openingshandeling wordt gedaan door burgemeester Heijmans.

Kijk voor meer informatie betreffende kr8tig, en de activiteiten die we organiseren op hun facebookpagina: www.facebook.com/kr8tig.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties