Brouwerijdagen bij Stadsbrouwerij

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei opent de Weerter Stadsbrouwerij uit Weert de deuren voor publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, in het kader van de Week van het Nederlandse Bier.

Gedurende deze week, dit jaar van 11 t/m 21 mei, kan Nederland kennismaken met de diversiteit van bier tijdens tientallen activiteiten door het hele land. Onderdeel hiervan zijn ook de Nederlandse Brouwerijdagen, van 19 t/m 21 mei, waar brouwerijen uit heel het land aan meedoen. Bierliefhebbers zijn deze dagen van harte welkom om de biergeheimen te ontdekken van onder andere De Brouwschuur.

Activiteiten bij de Weerter Stadsbrouwerij:

Donderdag 18 mei

Open bierproeverij voor alle hobbybrouwers uit de regio en het publiek. Aanvang 19.30 uur, entree gratis

Zaterdag 20 mei

Bierproeven in het proeflokaal en op geregelde tijden rondleiding en uitleg brouwproces door de brouwer.
Aanvang 14.00 uur, entree gratis.

Zondag 21 mei

Biermarkt in de brouwerij met Natte Gijt, Eeuwig Zonde, Strieper, Nuenhem, De Kat, Hooglander, Zeglis, Brouwerij in de nacht en De Brouwschuur.
Aanvang 14.00 uur, entree gratis

Kijkje in de keuken

Erwin Strijbosch van De Brouwschuur: “Wij laten beide dagen de brouwerij van binnen en van buiten zien. Bierliefhebbers kunnen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen het verhaal achter onze brouwerij en de bieren ontdekken. We laten zien met welke ingrediënten ons bier wordt gemaakt en hoe wij dagelijks de bieren brouwen. Natuurlijk vertel ik ook iets meer over hoe ik nu tot de ontwikkeling van een nieuw bier kom en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om onze bieren te proeven. De Week van het Nederlandse Bier is een prachtig initiatief om aan heel Nederland te laten zien hoe rijk onze biercultuur is!

Voor deze gelegenheid zijn wij beide dagen op een wat andere manier geopend. Op zaterdag wordt er gebrouwen en kan het publiek een kijkje in de keuken nemen en wie weet ook even een handje helpen. Op zondag is er een heuse biermarkt in de brouwerij waar bijna alle brouwerijen die bij de Weerter Stadsbrouwerij brouwen hun bieren zullen presenteren.”

Over de Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 11 mei tot en met 21 mei 2017. Tijdens de week staat het bier van eigen bodem centraal en vinden er in heel Nederland bieractiviteiten plaats. Het thema van dit jaar is de combinatie van bier en spijs. De week wordt georganiseerd oor Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de gehele biersector zicht heeft verenigd met als doel het Nederlandse bier te promoten. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&Co, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten Vereniging PINT.

Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl en www.debrouwschuur.nl