Burgervader daagt OM voor rechter

Foto: voorpagina Telegraaf (ingestuurd)

“Burgemeester vol in aanval”, zo kopt de Telegraaf vandaag op de voorpagina. De burgemeester van Weert is voorpaginanieuws omdat hij het Openbaar Ministerie voor de rechter daagt, oftewel een artikel 12 procedure opstart.

De burgemeester vaardigde afgelopen jaar een noodbevel uit om criminele asielzoekers, migranten afkomstig uit veilige landen, op het AZC te houden. De reden was omdat deze criminele asielzoekers zich misdroegen en voor onrust zorgden in de maatschappij. Een aantal van hen overtrad het noodbevel en verlieten alsnog het AZC. Justitie besloot vervolgens om hen niet te vervolgen vanwege gebrek aan bewijs.

De burgemeester verschilt daarover van mening. Volgens hem is er wel bewijs dat deze criminele asielzoekers het noodbevel overtraden. Daarom wil de burgmeester dat zij alsnog worden vervolgd en hij legt zich er niet bij neer. “Ik ben hard (met een D) tegen criminele asielzoekers, maar heb een hart (met een T) voor de echte vluchtelingen die uit oorlogsgebieden komen”, aldus Heijmans vanochtend op L1 Radio.