Droomproject ‘Kip Jenn’ uitgekomen

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Op het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging van begin dit jaar werden prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild. Een van de goede doelen was het kunnen uitbrengen van het boekje Kip Jenn. Tijdens de PinksterCuliance werd het boekje gepresenteerd.

Kip Jenn is een droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert, die al sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt ze hoe je toch positief in het leven kunt staan. Het boekje Kip Jenn is inmiddels gemaakt en werd gepresenteerd tijdens de tweede dag van de PinksterCuliance.

Doel van het boekje

Het doel van het boekje is dat andere kinderen in Nederland die deze ziekte hebben hier kracht uit kunnen putten. In samenwerking met de Hersenstichting Nederland zal dit boekje verspreid gaan worden in de rest van het land. Ook is het boekje verkrijgbaar via www.weertmedia.nl, te koop bij LifeStyle Vitae en PSW. De opbrengsten hiervan zijn bestemd voor Hersenstichting Nederland, specifiek voor de ziekte Vanishing White Matter disease.

Feestje

Tijdens de PinksterCuliance werd een feestje gemaakt van de overhandiging van het boekje Kip Jenn. Een afvaardiging van de Hersenstichting Nederland was aanwezig en uiteraard Jennifer zelf ook. De droom van Jennifer heeft men door de mooie verbindingen in Weert kunnen realiseren. De presentatie werd omlijst worden met een spetterend optreden van de Fresh Allstars.

Steun voor Fresh Allstars

De Fresh Allstars uit Weert is een breakdance-crew die zich inmiddels heeft bewezen als uiterst succesvol. De nieuwe uitdaging voor de talenten begeeft zich aan de andere kant van de oceaan: Freestyle Sessions in LA, United States of America. De crew van de Fresh Allstars wil naar deze wedstrijd in november 2017 om zich zelf en Weert weer op de kaart te zetten wereldwijd! Het hele team van een tiental kids met ouders zal meegaan. Op de PinksterCuliance werd hiervoor tevens een heuse Weerter Battle gestart: Help de Fresh Allstars naar LA. Serviceclub Kiwanis gaf het eerste zetje door 500 euro de schenken aan de Fresh Allstars.

De Fresh Allstars hebben wereldwijde plannen. Het breakdance team uit Weert was de laatste tijd veel in het nieuws met onder andere het behalen van de finales van Holland’s Got Talent en het winnen van het officiële wereldkampioenschap breakdance voor kids. Ze wonnen de prijs ‘beste sportteam van Weert 2016’ en hebben in 2017 nog veel meer plannen.

[nggallery id=’5170′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie