Programma van het Kiwanis DrakenbootFestival Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

De voorbereidingen van het Kiwanis DrakenbootFestival Weert op zaterdag 1 juli a.s. zijn in volle gang. Maar liefst 19 drakenboten zullen gaan strijden om de eerste plaats tijdens spectaculaire drakenbootraces. Het evenement is gratis toegankelijk.

Ook aan de wal zorgt Kiwanis voor een mooi festijn: gezellige festiviteiten voor jong en oud, doorlopend muziek en food & drinks. Aansluitend aan de drakenbootraces is er een gezellige feestavond met een spetterend optreden van de band DaVinci.

Opening Festival

Op zaterdag 1 juli wordt om 13:30 uur vanaf het podium het Kiwanis DrakenbootFestival Weert 2023 officieel geopend door de President van Kiwanis Weert, Rens Joosten. Dragonfun, de professionele organisatie achter de Chinese drakenbootraces, geeft aansluitend nog enkele tips en instructies aan de deelnemende teams.

Start Drakenbootrace

Vanaf 14:00 uur wordt er bij de stadsbrug met drie boten naast elkaar verschillende keren gevaren over een afstand van 250 meter. De snelste teams gaan door naar de halve finales en vervolgens naar de finale.

Halve finale – finale Drakenbootrace

De halve finale en grote finale zullen plaatsvinden tussen 19:00 en 20:00 uur.

Prijsuitreiking 

Rond 20:00 – 20:30 uur reikt wethouder Ferrière de eerste, tweede en derde prijs uit voor de snelste drakenboten. De eerste prijs is een wisselbeker. Daarnaast is er een originaliteitsprijs voor het team dat er het meest ludiek of het mooiste uitziet..

Cheque overhandiging

De opbrengst van het festival doneert Kiwanis aan een goed doel. Ook dit jaar wordt er na de races een cheque overhandigd aan de Stichting Natuur- en Milieu educatie.

Feestavond

Na de prijsuitreiking is er vanaf 20:30 uur aan de Werthaboulevard een bruisend optreden van de bekende band DaVinci. Voor iedereen is er swingende muziek onder het genot van hapjes en drankjes. Tot in de late uurtjes!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie