SamenLoop op nieuwe locatie

Algemeen Evenementen Weert Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Op 2 en 3 juni 2018 vindt in Weert voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop plaats. Dat lijkt nog ver weg, maar de organisatie is al druk bezig met de voorbereiding.

Voorzitter Léon Stultiens deed maandagmiddag tijdens de Pinksterculiance op de Nieuwe Markt in Weert de aftrap. Hij werd daarbij geassisteerd door twee ambassadeurs van de SamenLoop Weert: burgemeester Jos Heijmans en voorzitter van het Toon Hermans Huis, Loekie Van Maaren en uiteraard het organisatiecomité.

Nieuwe locatie en Kinderloop

Komend jaar zijn er twee nieuwe zaken te melden: de locatie is veranderd en er zal ook een Kinderloop georganiseerd worden. In 2018 wordt Park Aan den Bron (het park rondom het pand van PSW en Basisschool Aan de Bron) aan de Maaslandlaan omgetoverd tot SamenLoop terrein. Zowel de basisschool, Scholengemeenschap Philips van Horne, PSW als Kinderopvang Humanitas, omarmen de SamenLoop. De bijeenkomsten voorafgaande aan de SamenLoop zullen bij de Philips van Horne plaatsvinden. Met al deze positieve medewerking krijgt het ‘samen karakter’ van deze SamenLoop voor Hoop een extra dimensie.

Groot(s) evenement

De eerste editie van het evenement (dat in 2015 op de atletiekbaan AV Weert plaatsvond) leverde een kleine € 50.000,= op voor kankeronderzoek van KWF Kankerbestrijding en het lokale doel: het Toon Hermans Huis Weert. Er waren 1.300 deelnemers aanwezig en 102 eregasten met hun begeleider die meeliepen en/of in de watten werden gelegd. Vele artiesten verzorgden tijdens de SamenLoop belangeloos optredens en 240 vrijwilligers hebben zich ingezet.

Wat is de SamenLoop?

SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een uniek evenement waarbij deelnemers de strijd aangaan tegen kanker en hun verbondenheid tonen met (ex)kankerpatiënten binnen de gemeenschap. (Ex)kankerpatiënten zijn dan ook de eregasten van het evenement. Er is aandacht voor uiteenlopende aspecten van kanker. En er wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit evenement wordt sinds 2006 al elders in de wereld georganiseerd.

Meedoen?

In september zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor teams, vrijwilligers en artiesten. Wilt u zich hiervoor alvast aanmelden? Stuur dan een e-mailbericht naar [email protected] of ga naar de pagina: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/limburg/weert/aanmelden/

[nggallery id=’5171′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie