Weert financieel gezond

25 reacties

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert heeft vandaag, vrijdag 23 juni, de jaarstukken 2016 aan de gemeenteraad aangeboden.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Het rekeningresultaat 2016 bedraagt een positief bedrag van € 36.404,-. Daarnaast komen er nog bedragen vrij vanuit de grondexploitatie. Daardoor kan het college de raad voorstellen een bedrag van € 2.933.000,- toe te voegen aan de Algemene Reserve van de gemeente. Zo wordt die reserve weer verder op niveau gebracht. Daarnaast ook nog eens € 2.919.000,- aan de reserve Sociaal Domein. Al met al dus een goed resultaat van 2016.”

Resultaten

In 2016 is o.a. het volgende in Weert gerealiseerd:
• Stadsdeelvisie Weert-Zuid met uitvoeringsprogramma is vastgesteld.
• Herinrichting Heiligenbuurt is interactief tot stand gekomen. Bezuinigingen op onderhoud openbaar groen heeft een interactief proces doorlopen.
• Theater De Lichtenberg is opengesteld tijdens de Open Monumentendag op 11 september 2016.
• Voormalige Van Hornekazerne is privaat eigendom geworden en inmiddels voor 60% gevuld met nieuwe (boven)regionale maatschappelijke functies.
• De bestaande werkgeversdienstverlening in de regio Weert is verder uitgebouwd.
• In Leuken en Laar zijn Integrale Kind Centra in gebruik genomen.
• Burgerlijke Stand-producten zijn digitaal aangeboden aan de burger.

Resultaat 2016 sociaal domein

2016 was het tweede jaar waarin door de gemeente binnen het sociaal domein (3D’s) nieuwe taken zijn uitgevoerd. De gemeente ontvangt voor deze nieuwe taken middelen van het Rijk. In 2016 is een positief resultaat behaald ten opzichte van de beschikbare middelen voor het sociaal domein van in totaal € 2.919.671,-. Dit resultaat wordt gestort in de reserve sociaal domein zodat deze middelen ook beschikbaar blijven voor uitvoering van dit beleid. De verwachting is dat in de toekomst de kosten voor de 3D’s zullen stijgen. Deze reserve is nodig om de zorg op termijn te kunnen garanderen.

Lees de jaarrekening (PDF)

http://iwdg.nl/2rXRA30

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
25 reacties