Nieuwe wandelkaarten Nederweert

Nederweert – Als warme broodjes gingen ze over de toonbank. De eerste druk van de kaarten van het wandelroutenetwerk in Nederweert. Nu is er een tweede druk. Met nieuwe foto’s en de aanpassingen ‘uit het veld’. Op woensdag 31 mei overhandigde wethouder Theo Coumans symbolisch het eerste exemplaar van de nieuwe kaart aan Frans Gommans van Bruna in Nederweert.

Het wandelnetwerk in Nederweert bestaat uit ruim 175 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Het netwerk kwam tot stand in samenwerking met werkgroepen uit elke kern.

Frisse lay-out

Er zijn digitale mogelijkheden om een route te plannen. Desondanks is de vraag naar wandelkaarten groot. In de tweede druk is een aantal wijzigingen van routes verwerkt en zijn er nieuwe foto’s gebruikt. “De kaart heeft een frisse lay-out en is op stevig papier gedrukt”, aldus Giel Polman van VVV Midden-Limburg.

Knooppunten

Het Nederweerter netwerk telt acht aanbevolen startpunten. Hier is ook parkeergelegenheid. Iedereen kan natuurlijk op een willekeurige locatie starten. De knooppunten zijn met een rode stip en cijfers op informatieborden bij de startpunten aangegeven. Onderweg zijn de knooppuntpalen te herkennen aan het gemeentelogo met een cijfer erin. Elk knooppunt verwijst met een gele pijl naar het volgende knooppunt. Het netwerk sluit aan op het netwerk van de gemeente Leudal en Someren.

Nederweert op de kaart

Frans Gommans van de Bruna in Nederweert kreeg regelmatig vragen of de kaart nog beschikbaar was. Hij moest dan nee verkopen. Frans is blij dat de nieuwe kaart er nu is. Dat geldt ook voor wethouder Coumans die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft: “We zetten Nederweert graag op de kaart!”

Te koop

De nieuwe wandelkaart is te koop bij Bruna en via de webshop van VVV Midden-Limburg (http://www.webshopvvvmiddenlimburg.nl/nl/product/knopen-lopen-nederweert—wandelroutenetwerk/). Ondernemers die de kaart willen verkopen, kunnen daarvoor bij de VVV Midden-Limburg terecht.