Financiering voor Fuenix Ecogy

Economie Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Bij Fuenix Ecogy gelegen aan de Graafschap Hornelaan in Weert worden afvalplastics omgezet naar hun oorspronkelijke grondstoffen: paraffine, diesel, benzine en vloeibaar gas. Deze worden kant-en-klaar afgeleverd en kunnen direct weer worden ingezet in de chemische industrie. Deze eindproducten kunnen in grote hoeveelheden worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Het bedrijf krijgt een financiering van het LIOF voor de verdere ontwikkeling.

Plastic afvalberg groeit

Door een wereldwijde veranderende economie en veranderende behoeftes van consumenten wordt er steeds meer plastic geproduceerd en verbruikt. Door het toenemende verbruik van plastic producten neemt de plastic afvalberg in de wereld ook toe. Jaarlijks wordt in Europa ruim 18 miljoen ton plastic ingezameld. Het is lastig om deze afvalberg te verwerken tot bruikbare grondstoffen. Verwerking van plastics gebeurt nu door beperkte recycling (nieuwe producten), verbranding in ovens (laagwaardige brandstof) of stort.

Fabriek biedt oplossing

De technologie van Fuenix Ecogy is uniek en duurzaam en stelt het bedrijf in staat op een milieuvriendelijke wijze niet recyclebaar afvalplastic om te zetten in bruikbare grondstoffen. Dit gebeurt via een verdampingsproces waardoor de plastics wordt omgezet in gasvorm. Door fasegewijze afkoeling van dit gas kunnen de gewenste eindproducten worden verkregen.

Fuenix heeft hiertoe een speciale fabriek gebouwd in Weert. Het productieproces gebeurt op milieuvriendelijke en energiezuinige wijze. Door de technologie van Fuenix wordt nieuw leven gegeven aan plastic afval en wordt het afvalprobleem op duurzame wijze aangepakt.

Gebundelde krachten: goed voor de BV Limburg

De bouw van de huidige fabriek in Weert is gefinancierd door de Rabobank, Lage Landen Lease en een aantal informal investors. LBDF verstrekt financiering aan Fuenix Ecogy om het productieproces te optimaliseren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie