Shannyth & Tom helpen in Sri Lanka

Tijdens hun vakantie in Sri Lanka hebben Shannyth Hoogeveen en Tom Schepens, beiden uit Weert, geweldig werk verricht door ter plekke via Facebook een noodhulp-actie op touw te zetten.

De bevolking van Sri Lanka heeft de hulp heel hard nodig. In verschillende delen van Sri Lanka hebben recentelijk overstromingen en aardverschuivingen plaatsgevonden. De Weertenaren keken niet toe, maar kwamen in actie om zo een klein steentje te kunnen bijdragen. Zoals Shannyth op haar Facebookpagina schrijft: “Omdat ik zo heb mogen genieten van dit mooie land en de nog mooiere bevolking, wil ik graag een steentje bijdragen”.

De actie is een groot succes geworden, mede dankzij vele Weertenaren. Shannyth en Tom deden via Facebook een oproep aan hun vrienden om 7,70 euro te doneren. Omgerekend is dat 1300 Sri Lankaanse Roepies waarmee ze een overlevingspakket konden aanschaffen. In het pakket zit o.a. rijst, vis, een tandenborstel en zeep. Met de spontane Facebookactie konden Shannyth en Tom maar liefst 95 overlevingspakketten doneren, alvorens ze hun reis vervolgden. Zelf hadden ze ook al een aantal overlevingspakketten gedoneerd.

De gedoneerde pakketten zijn inmiddels naar de getroffen gebieden gestuurd.

Lees en bekijk de actie via: https://www.facebook.com/shannyth.

Via Jacqueline