(Foto’s) Vrijdag hebben burgemeester Heijmans en wethouder van den Heuvel de handen uit de mouwen gestoken om de zusters Birgittinessen te helpen. Ze kregen daarbij ondersteuning van een medewerker van de gemeente en twee vluchtelingen uit Syrië.

In de tuin van de zusters waren meerdere graven verzakt waardoor ook de grafstenen en het paadje waren verzakt. Er werd 6 kuub een grond bij de zusters geleverd en men wilde de zusters daarmee helpen, mede gezien de leeftijd van de zuster die de tuin onderhoudt. De zusters hadden gevraagd om mee te helpen omdat dit zware arbeid is voor de zusters.

Met schoppen en kruiwagens brachten de heren het zand naar de plaats van bestemming en maakte het daarna zoveel mogelijk egaal. Volgende week worden er nog graszoden gelegd.

8 REACTIES

 1. Een paar jaar geleden hadden ze ook een schoffelaar nodig.
  De eerste sollicitant die kwam, had 25 jaar bij de gemeente geschoffeld.
  Wat is uw naam vroeg moeder Overste…. Neuken zei de sollicitant….oeps zei moeder Overste…die naam kunnen we in het klooster niet gebruiken…jammer.!
  De tweede sollicitant kwam, en zei tegen moeder Overste, dat hij 25 jaar bij de gemeente geschoffeld had……O.!! zei moeder Overste …dan zul jij Neuken ook wel kennen..?? Ja zei de 2de sollicitant dat kan ik beter als schoffelen…….

 2. Schitterend, allemaal mooie mensjes en een burgervader die houdt van mensen, heerlijk.

  slumme henderik,
  Dit is geen kroeg, vindt u zichzelf nu grappig of zo , of zoekt u aandacht?
  Ik zou een goede psych zoeken als ik zo zou reageren telkens weer.
  regelmatig komen uw reactie`s uit een put waaruit je zelfs niet zou willen ruiken.
  mag hopen dat de redactie uw reactie verwijderd, gum ik daarna de mijne grotendeels uit.

 3. Goed plan, graven van de in Weert respectabele zusters Birgittinessen in ere herstellen is een nobel en respectvol streven hoewel ik zelf echter “Atheïst” ben heb ik geen enkele moeite met deze actie.

Comments are closed.