Aanhouding na drugsruzie

Maarheeze – Een 24-jarige man zonder vast woonadres werd zaterdagavond in Eersel aangehouden. Hij wordt verdacht van twee geweldplegingen en daarbij zijn er aanwijzingen dat hij in drugs handelt.

Tegen de verdachte werd vrijdag aangifte gedaan van mishandeling. Volgens het slachtoffer had hij op ’t Bergske in Maarheeze een knie met kracht tegen zijn hoofd gekregen, waardoor hij een bult op zijn voorhoofd opliep. De ruzie ging over drugs. De verdachte verzette zich later die dag zo hevig tegen zijn aanhouding dat een politieman daarbij gewond raakte. Hij hield er een aantal flinke schaafwonden aan armen en benen aan over. Ook deze collega deed aangifte. Omdat de aangehouden verdachte vrijdag na zijn aanhouding onwel werd, is hij in vrijheid gesteld overgebracht naar een ziekenhuis, maar hij was al snel weer thuis.

Snel weer opgepakt

De volgende dag is direct actie ondernomen om de man weer te arresteren in verband met het geweld dat hij tegen de agent had gebruikt. Aangezien er uit een onderzoek naar deze man ook gebleken was dat hij mogelijk zou handelen in drugs, werd hij voor beide feiten zaterdagavond opnieuw opgepakt nadat hij in Eersel was getraceerd. Sinds die tijd zit de man vast en doet de politie onderzoek naar de strafbare feiten die hem worden aangerekend.