Nieuwe Aldi geopend

(Foto’s) Weert heeft een nieuwe Aldi-supermarkt, gelegen bij het nog in aanbouw zijde winkelcentrum Leuken aan het St. Jobplein (hoek St. Jobstraat / Ringbaan-Oost). De winkel werd woensdagochtend geopend in het bijzijn van loco-burgemeester Van Eersel.

Er was veel belangstelling voor de opening. Voordat de deuren open gingen stonden honderden mensen in de rij om de nieuwe vestiging te betreden. Zij zagen hoe de loco-burgemeester samen met filiaalleider Martin Bolk het lint doorknipte. Het was niet zomaar een opening, het gaat om een duurzaam gebouwd filiaal met een verrassend en vernieuwend assortiment. De nadruk ligt op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. De Aldi in Weert is een van de eerste vestigingen met het vernieuwde Aldi-concept. Zo zijn ook in deze vestiging vers afgebakken broodjes verkrijgbaar.

Trots

Een verheugde filiaalleider Martin Bolk: “Wij zijn erg blij met de prettige sfeer, de mooie uitstraling en het uitgebreide assortiment binnen ons nieuwe Aldi- winkelconcept. We zijn ervan overtuigd dat iedereen aangenaam verrast wordt door onze uitgebreide versafdelingen, scherpe aanbiedingen en kwalitatief hoogwaardig producten voor een lage prijs. Daarnaast ben ik erg trots op het feit dat we zo’n duurzame winkel hebben. We maken dit filiaal samen met onze klanten tot een groot succes.”

Energiezuinig pand

Het nieuwe pand is duurzaam gebouwd en heeft energielabel A++++. De milieubelasting is bijna nul. Primeur is het Nederlands duurzaamste afwateringssysteem op de 3500m2 grote parkeerplaats, deze is compleet zonder goot. De winkel wordt verwarmd met restwarmte uit het koelproces en er is geen bijverwarming op gas (er is geen gasaansluiting). Het pand beschikt verder over een warmteterugwin-installatie op het natuurlijk koudemiddel CO2, extra isolatie en alle verlichting binnen en buiten is LED. Ook is bij de keuze voor bouwmaterialen gelet op de hergebruik-mogelijkheden.

Ongeveer de helft van de benodigde stroom wordt opgewekt door 230 zonnepanelen op het dak, die kort na opening geplaatst worden. Papier en folie worden 100% gerecycled via een in de laad- en loskuil geplaatste wormpers.

Bekijk een sfeerimpressie.