Plantsoendienst vindt wapen

Tijdens onderhoudswerkzaamheden heeft de plantsoendienst afgelopen week een vuurwapen aangetroffen in een struikgewas op de Serviliusstraat. Het wapen is overgedragen aan de politie.

Vermoedelijk gaat het om het wapen dat gezien was tijdens een incident op 28 juni j.l. Toen werd er een 17-jarige jongeman met een vuurwapen gezien in de omgeving van de Van Halenstraat. Na een korte achtervolging, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost, kon de politie een verdachte aanhouden ter hoogte van de Ringbaan-West. Ondanks een grote zoekactie werd er geen wapen aangetroffen.

Nadat de politie was vertrokken hebben buurtbewoners nog iemand naarstig zien zoeken naar iets in de struiken. Ook die zoekactie was zonder resultaat. Maar nu blijkt dus dat alsnog een wapen is aangetroffen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een wapen is gevonden. In het kader van het onderzoek kan men verder geen mededelingen doen. De recherche heeft het wapen in onderzoek. De politie kan nog niet zeggen of het om een nep of echt wapen gaat.