Fietsen bij station verwijderd

Foto: ingestuurd

Forenzen die hun fiets buiten de fietsrekken bij het station plaatsen, moeten bij terugkomst op zoek naar alternatief vervoer. Hun fiets is dan waarschijnlijk verwijderd door de gemeente die strenger gaat handhaven.

Fietsers zijn de afgelopen weken al gewaarschuwd door medewerkers van Stadstoezicht of via labels aan hun (brom-)fiets. Ook staan er in het stationsgebied nieuwe borden met uitleg over het verwijderen van de fietsen buiten de fietsrekken.

Fietsen die in het stationsgebied niet in de daarvoor bestemde fietsrekken staan zorgen voor een rommelig straatbeeld en vaak ook nog voor overlast voor reizigers.

Handhavend optreden

Vanaf maandag 28 augustus 2017 gaat de gemeente foutief gestalde fietsen in het gebied bij het station verwijderen. Die fietsen worden opgeslagen in een depot.

Verwijdering fietswrakken

Onlangs heeft de gemeente ook al ongeveer 100 fietsen geruimd rondom het station en de daar aanwezige fietsstallingen. Het ging daarbij om fietswrakken, die mogen niet langer dan 1 week op een openbare plaats staan.

Fietswrakken zijn fietsen waarvan de waarde vanwege het uiterlijk en/of de technische staat, niet opweegt tegen de kosten van het opslaan. Deze wrakken mag de gemeente ruimen en vernietigen, dat staat in de algemene plaatselijke verordening. Deze fietswrakken worden dus vernietigd en kunnen niet meer worden opgehaald.

Ophalen fiets

De eigenaren kunnen de weggehaalde fietsen tegen contante betaling van € 25,- ophalen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur bij het bedrijf Kr8tig aan de Parallelweg 169 in Weert. Daarbij moeten zij aantonen dat zij de rechthebbende op de fiets zijn. Meer informatie is vanaf 28 augustus te vinden op www.Weert.nl.

Voldoende fietsrekken

De fietsrekken aan de Parallelweg bieden ruimte aan 877 fietsen, de rekken aan de zijde van het busstation voorzien in 408 plaatsen. Voor extra brede fietsen of bakfietsen is achteraan in de fietsenstalling aan de Parallelweg stallingsruimte. Ook is er een zelfservice fietsenstalling van de NS aanwezig in het stationsgebouw.