Foto: ingestuurd

Forenzen die hun fiets buiten de fietsrekken bij het station plaatsen, moeten bij terugkomst op zoek naar alternatief vervoer. Hun fiets is dan waarschijnlijk verwijderd door de gemeente die strenger gaat handhaven.

Fietsers zijn de afgelopen weken al gewaarschuwd door medewerkers van Stadstoezicht of via labels aan hun (brom-)fiets. Ook staan er in het stationsgebied nieuwe borden met uitleg over het verwijderen van de fietsen buiten de fietsrekken.

Fietsen die in het stationsgebied niet in de daarvoor bestemde fietsrekken staan zorgen voor een rommelig straatbeeld en vaak ook nog voor overlast voor reizigers.

Handhavend optreden

Vanaf maandag 28 augustus 2017 gaat de gemeente foutief gestalde fietsen in het gebied bij het station verwijderen. Die fietsen worden opgeslagen in een depot.

Verwijdering fietswrakken

Onlangs heeft de gemeente ook al ongeveer 100 fietsen geruimd rondom het station en de daar aanwezige fietsstallingen. Het ging daarbij om fietswrakken, die mogen niet langer dan 1 week op een openbare plaats staan.

Fietswrakken zijn fietsen waarvan de waarde vanwege het uiterlijk en/of de technische staat, niet opweegt tegen de kosten van het opslaan. Deze wrakken mag de gemeente ruimen en vernietigen, dat staat in de algemene plaatselijke verordening. Deze fietswrakken worden dus vernietigd en kunnen niet meer worden opgehaald.

Ophalen fiets

De eigenaren kunnen de weggehaalde fietsen tegen contante betaling van € 25,- ophalen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur bij het bedrijf Kr8tig aan de Parallelweg 169 in Weert. Daarbij moeten zij aantonen dat zij de rechthebbende op de fiets zijn. Meer informatie is vanaf 28 augustus te vinden op www.Weert.nl.

Voldoende fietsrekken

De fietsrekken aan de Parallelweg bieden ruimte aan 877 fietsen, de rekken aan de zijde van het busstation voorzien in 408 plaatsen. Voor extra brede fietsen of bakfietsen is achteraan in de fietsenstalling aan de Parallelweg stallingsruimte. Ook is er een zelfservice fietsenstalling van de NS aanwezig in het stationsgebouw.

57 REACTIES

 1. Je kan 30 worstenbroodjes bakken voor al je klanten. Als het 50 klanten worden moet je er ook 50 bakken. Zo simpel is het. En niet denken dat je al alles hebt gedaan.

 2. Onzin; kijk maar eens naar de rekken richting Parallelweg. Daar staat (zeker bovenop) nooit een kip. Goede actie van de Gemeente, het werd eens tijd.

 3. Heb ook mijn twijfels of er voldoende ruimte is, zeker nu de opleidingen buiten Weert net weer zijn begonnen. Dit zullen ook niet de mensen zijn geweest, die de afgelopen weken een waarschuwing hebben gehad, want toen waren ze met vakantie. En gemeente als je fietsen vervoert, doe het dan niet op een manier, waar de gewone burger een proces verbaal voor krijgt. Maar ja als ik de boa in kwestie zie, die hoeft zichzelf ook niet aan de parkeerregels te houden

 4. Gelukkig staat daar geen kip dat zou nog gekker zijn. Nee natuurlijk niet. Kijk eens naar amsterdam of rotterdam of utrecht. Daar spenderem ze geld om dit op te lossen en met succes, hier spenderen ze geld om het te bestrijden. Mini oorlog.

 5. Hoe wil je het oplossen, anders dan door capaciteit te bieden?

  En daar schort het volgens mij niet aan. Het probleem is dat mensen haast hebben (of lui zijn), en dus niet hun vehikel een paar meter verderop of bovenop het rek willen neerzetten. Daar kan de Gemeente (of de NS) weinig aan doen.

  Ik spreek wel eens wat mensen aan die hun fiets rücksiglos tussen twee rekken neerzetten. “Ja daar heb ik geen tijd voor” is het standaard antwoord. Dan maar tijd maken om je fiets terug te gaan halen op de Parallelweg.

 6. Ja oke maar wie wil zn auto parkeren op een plek waar hij bijna stuntman voor moet zijn? Dat is hetzelfde iedereen wil een fijne plek, als dat niet kan dan niet. En zeker capaciteit. We hebben het over 1200 plaatsen. Weert heeft meer dan 50000 inwoners, en we zijn ook nog een verbindingsstad.

 7. Er zijn een aantal restricties, en de meest prangende daarvan in dit geval is ruimte. Meer rekken past simpelweg niet; het weghalen van “wrakken” en langparkeerders is al een goed begin. Een circusartiest hoef je echt niet te zijn om je fiets bovenop te krijgen naar mijn mening; stel je voor als het alleen maar “begane-grond” rekken waren, dan hadden we er nog minder.
  Handhaven op fout-stallers is de enige methode om de stalling optimaal gebruikt te laten worden, en wanneer dat resulteert in het feit dat ikzelf dan (ik stal meestel rond 7:45-8:00) iets verder moet lopen dan neem ik dat risico. Als het maar betekent dat ik niet eerst 10 fietsen weg moet halen in de middag/avond wanneer ik weer naar huis wil.

  Ik pleit er dan ook voor dat er zowel in de middag als in de avond een ronde gemaakt wordt.

 8. Alleen, in Amsterdam wonen 700.000 mensen. En zijn er meer dan een miljoen fietsen.in weert wonen 50000 mensen en is 1200 fietsenrekken genoeg. Dat rijmt niet

 9. Niet elke fietsband past goed tussen die rekken.Ik krijg de mijne er nooit goed in dan is het lastig om je fiets in zo’n rek te zetten dan er maar tussen in helaas ik had het ook liever anders gehad.

 10. Eerst die automobilisten beboete die fout geparkeerd staan. Soms staan de bussen wel 10 minuten te wachten voordat de eigenaar van de auto rustig komt aanlopen zodat de bus de bocht kan maken. Daarna eens gaan kijken welke fiets fout geparkeerd staat. Meestal heeft niemand hier last van. Alleen de gemeente.. ‘dit is niet mooi, dus betaal maar 25 balle voor hem terug te krijgen’

 11. buiten de boa’s daar krijg je van mij gelijk.kijk maar eens op de parallelweg daar is achteraan de helft van de rekken leeg omdat de personen te lui zijn om 10 meter verder te lopen als je bij de ingang van het station kijkt zie je de mensen gewoon daar bewust de fiets neerzet

 12. Jij bent toch ook gewoon een mens? Je gaat toch geen paar honderd meter lopen omdat je dan je fiets goed hebt geparkeerd?

 13. Phoephoe…wat een inspanning he… Dus de faciliteiten zijn er maar de “verwende” burger is te lamlendig om zich aan te passen…Tja!

 14. Wat ik mij afvraag…ik zag ze laatst fietsen van de bovenste rij halen en op een hoop gooien. Er zaten best goede fietsen tussen. Ik vraag mij af hoe ze die die ‘foute’ fietsen selecteren want het leek totaal nergens op. En dan ook nog 25 euro durven te vragen. Weet iemand hoeveel tijd er tussen een label plaatsen zit en daadwerkelijk verwijderen?

  Ff want anders… Ik zou andere doelen stellen….lang parkeerders hard aanpakken bij de kiss en ride. Mensen (vooral aso’s) parkeren daar gratis de auto en gaan lekker lunchen bij Antje. Daar zit ik vaak en dat gebeurt echt heel veel waardoor mensen niet kunnen parkeren die het juist nodig hebben. Dan zie je stadswachten tig keer voorbij lopen maar ze zien het gewoon niet. Als ze bij mij in dienst waren wist ik het wel…

 15. Daar is al een voorstel voor gedaan maak een parkeerhaven bij de LAKO dan gaan daar geen auto’s meer op de weg staan en voorkom je dat mensen daar in het stopverbod parkeren. Handhaven is ook een optie maar daar zijn ze in Weert niet echt goed in.

 16. Op vrijdag rond 5 uur staat de hele straat onderhand vol. Die hun kinderen van de trein ophalen. Dan heb je veel havens nodig. Dit noem ik het probleem verminderen. Niet weghalen.

 17. Het ligt besloten in de aard van (gezonde) mensen dat ze zich niet laten dwingen tot overbodige inspanning of toewijding en zéker niet door kinderachtige regeltjes die geen enkel zinnig doel dienen, althans niet in het belang van burgers. De aartsconservatieve VVD en CDA aristocraatjes in hun vlaaipaleis aan de singel schijnen dat maar niet in hun dikke schedels te kunnen krijgen. Ze likken liever nog eens aan hun pen. Méédenken is het antwoord…. faciliteren wat de mensen nódig hebben…. en niet de stugge dictatuur die in Weert maar al te graag tentoon gespreid wordt. De hele verkeerssituatie bij het station is tekenend voor het ethos dat de gemeente heeft jegens burgers: niet luisteren, gewoon dwingen en eenieder die niet braaf volgt keihard straffen. Je ziet het nu ook bij de stadsbrug…. een benepen en overgecompliceerde warboel met slechts één stramien en géén uitwijkmogelijkheden meer, geen ruimte voor vrijheid, geen improvisatie, geen marge. Ik persoonlijk schijt dikke stront op dat soort smerige praktijken.

 18. Rick, dank voor je uitgebreide reactie…Ik geef allen maar aan dat onze Weertenaar te beroerd is om 100/200 meter (….) te lopen om “zijn” fiets naar behoren te stallen. Niks meer en niks minder. Verder ben ik, zover ik weet, gezond.

 19. Je kunt het de ambtenaren niet verwijten.
  Het is de politiek die de blauwe zone heeft afgeschoten
  Het college van VVD, Weert Lokaal en SP wilden niet.

 20. OMG Rick Bours, wat een agressie en nonsens braak jij uit. ooit van democratie gehoord? Ga vooral zo door, er zijn vast mensen die vallen voor je, incorrecte, vage en warrige taalgebruik. Misschien als je naast het gemeentehuis ook nog eens Bennie erbij haalt krijg je bij de volgende verkiezingen genoeg mensen zo gek dat ze op je stemmen en dan kan je naast de aartsconservatieve aristocraatjes in het vlaaipaleis gaan zitten, ook een dikke schedel krijgen en aan je pen likken. Wat een geblaat zeg!

 21. Ik reageerde niet op jouw “argumenten” omdat je geen argumenten hebt! Je blaat enkel wat over aristocraten (gemeenteraadsleden van een redelijk kleine plaats als Weert) en hoe zij hun wil opleggen. Dat zijn geen argumenten, dat is gewoon wat dom schreeuwen! Maar als je een mening op het artikel wil hebben: er is genoeg plek (desnoods loop je maar 50 meter meer), het werd een puinhoop, er is genoeg voor gewaarschuwd. Dus prima als men dan gaat handhaven (doet men het niet gaat half Weert hier weer los omdat men niet handhaaft in Weert). Vervelend voor diegenen die hun fiets voor 25 Euro weer ergens op moeten halen maar dat is altijd zonde van geld wat men opgelegd krijgt als boete. Verder lijkt het me nou niet echt de moeite waard om zo veel ophef over te maken. Als je geen boete wil dan parkeer je gewoon je fiets op de manier zoals dat hoort. Klaar. Get a life!

 22. Klopt, onzin blijft onzin. Maar als jij onzin uitkraamt kun je ook een reactie verwachten, waarom je dan ineens om argumenten vraagt is me dan een raadsel. Maar ach…

 23. Er is daar een parkeergarage. Maar mensen rijden nog liever het stationsgebouw in, als ze iemand moeten ophalen of een bosje bloemen willen halen je zou maar 100 meter moeten lopen.

 24. Nou moet jij eens effe goed luisteren singelmuis. Punt één: jij maakt dit persoonlijk, ik niet. Als er iemand dom loopt te schreeuwen, als een kip zonder kop, dan ben jij het. Kennelijk kun jij mijn standpunt en taalgebruik niet volgen en frustreert dat jou zó dat je me op alle mogelijke manieren probeert af te straffen. Nogal laag bij de grond hè… en wat wil je er nou eigenlijk mee bereiken? Ik laat jou mijn recht op het uiten van mijn eigen mening niet ontzeggen, kom nou. En punt twéé: mijn betoog begínt nota bene met een argument en daar borduur ik vervolgens de rest omheen. Als jij dat niet kunt zien en er zelf ook niks inhoudelijks tegenover stelt om mijn argument te ontkrachten, dan kun je misschien beter gewoon je mondje dicht houden. Alleen maar lopen kotsen op mij daar schiet je niks mee op vriend, want ik maak er de kachel mee aan.

 25. Rick, effe goed luisteren heeft niet zo veel zin, wel? Effe goed lezen wel en dat heb ik gedaan, Je betoog begint helemaal niet met een argument, laat staan een ijzersterk argument, het is enkel wat geschreeuw over VVD en CDA-aristocraatjes die in hun vlaaipaleis aan de singel met hun dikke schedel zitten en de werkelijke wereld maar niet schijnen te begrijpen. Volgens mij begrijpt niemand jou Rick en dat lijkt me ook heel logisch want je roept en blaat maar wat, je schreeuwt maar wat. Allen maar negatief, zoals gezegd “haal het dure stadhuis er bij, haal de stadsbrug en Benny erbij en de circel is weer rond”. Er is niet 1 inhoudelijke zin in jouw bijdrage, enkel geschreeuw en dat is zonde.

  Waar gáát het om? Er is een chaos geconstateerd van fietsen die al jaren staan weg te roesten. Die worden nu verwijderd, klaar. En dat is dan weer niet goed, dan zeg je “De hele verkeerssituatie bij het station is tekenend voor het ethos dat de gemeente heeft jegens burgers: niet luisteren, gewoon dwingen en eenieder die niet braaf volgt keihard straffen.”. Het ethos dat de gemeente heeft jegens burgers… wat bedóel je daar mee? Dat is niet eens Nederlands!! Gewoon warrig geblaat. Slaat helemaal nergens op, leeg geroep. De gemeente helpt juist de burger, er komt meer ruimte, meer overzicht en oud schroot wordt opgeruimd.

  Verder ben ik niet je vriend, moet ik grijnzen om mijn zogenaamde akelig conservatieve tunnelvisie en heel hard lachen om het feit dat jij denkt de kachel aan te maken met mij. Is dát nou jouw ethos?

  Zoals eerder gezegd “get a life”, probeer het eens wat positiever te zien. Al dat gemopper, het is zó boring en voorspelbaar. Pak zelf eens aan, steek je handen uit de mouwen 🙂

 26. Hahaha begrijpend lezen ís en blijft een groot probleem voor jou hè…. kwakboks! Jij ziet alleen maar wat je wil zien en de rest gaat compleet aan je voorbij. Schuim zoals jij is nou precies de reden dat ik me verplicht voel om af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ik vind namelijk dat kleingeestige kortzichtigheid zoveel mogelijk bestreden moet worden. En wie daar niet tegen kan die heeft pech gehad… Hoe harder jij protesteert, hoe beter ik mijn werk kennelijk heb gedaan! Doewie!

 27. Ach Rick toch, begrijpend lezen gaat me uitstekend af. Begrijpelijk schrijven echter is een probleem voor jou. Taalkundig is het een drama en dat is niet erg maar het lijkt alsof je wat woorden bijeen raapt waarvan je denkt dat het wel interessant staat en ze rondom wat woede drapeert. Echter het slaat nergens op, het zijn holle frasen. Je zou je wellicht beter eerst wat inlezen eerst bij Aristoteles, pas dan zou je kunnen strooien met termen als ethos, pathos en logos. Maar beter is het om gewoon goede argumenten te gebruiken. In dit geval waarom je voor of tegen een actie van de gemeente bent als zij fietswrakken of verkeerd geplaatste fietsen verwijdert. Schelden op VVD- en CDA aristocraatjes (mind you, het CDA zit niet eens in het B&W!) en roepen dat het besloten ligt in de gezonde aard van burgers om zich niet te laten dwingen tot overbodige inspanning. Hoe dom! Je hebt het over een meter of 20 extra lopen. Maar owee, als er een ongeluk zou voortkomen uit de gevaarlijke situatie van jarenoude roestwrakken, dan zou je lopen, sorry, líggen krijsen over de aristocraatjes die vanuit hun singelpaleis niet handhaven. Ga eens wat nuttigs doen Rick i.p.v. wat dom, goedkoop en inhoudsloos te krijsen. Gewoon inhoudelijk reageren, ben je het eens of oneens en vooral waarom zonder daarbij je woede en frustraties over bepaalde politici uit te braken.

 28. Wanneer kom je eens bij mij thuis koffie drinken Singelmuis? Jij weet van geen ophouden en dat kan ik wel waarderen in een vrouw. Neem maar gerust contact op via FB…. Kusjes!

 29. Oooo dat gaat snel. Van Kwakboks naar een koffie-uitnodiging 🙂 Laten we dat toch maar niet doen, voor je het weet zit je aan tafel met een VVD- of CDA-aristocraatje die regeert vanuit haar singelpaleisje. Ik denk dat dat té veel voor je zou zijn, niet?

 30. Dát valt me nou van je tegen Singelmuis. Ik dacht dat jij een stoere tante was. Maar ik snap ‘m hoor…. deugnietje! Ik heb trouwens nog een leuk idee: zullen we een officieel scrabble-woord maken van VVD-aristocraatje?? Schijnbaar is dat voor sommige mensen emotioneel zó overweldigend dat ze het niet meer kunnen loslaten en het is de laatste dagen op dit forumpje dan ook razend populair geworden. Hoppa, bestaansrecht in the pocket!! Voor de duidelijkheid: de CDA-variant levert gewoon te weinig punten op dus die heeft het helaas niet gehaald.

 31. Rick, ik dénk dat het daar nou juist fout gaat: als jij gaat denken. Je moet enkel afgaan op geschreven woord en ik heb nergens gezegd dat ik een stoere tante was. Dat is geen argument en dus overbodige informatie voor mij om hier neer te zetten. “Nog een leuk idee”? Waar is je eerste leuke idee dan???

  En waarom een officieel scrabble-woord maken? Be my guest (figuurlijk dan) als je wil, ik was enkel geïnteresseerd in de fietswrakken-opruimactie-discussie hier.

  Zijn er geen andere acties te vinden waar je je woede over moet uiten? Wat te denken over de mee-zing-avond op het Bassin vanavond? Waar heeft het gemeentebestuur (pardon, enkel de VVD-fractie dan) hier gefaald? Geef de mensen brood en spelen? Of vind je het juist een overwinning van het volk op de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Of gewoon zomaar eens geen mening?

 32. Blauw boefje??? Ik heb Google er zelfs even bij gehaald maar ook daar geen antwoorden gevonden. Ik vermoed iets van voor mijn tijd? En heel erg dun? Heb je het over je bijdrage? Hoedanook als ik jou was zou ik me gaan trainen in het vormen van een mening, daarbij proberend de emoties wat weg te laten en vervolgens ook weer proberen te reageren, daarbij gebruik makend van feiten en de emoties (woede) eruit te filteren. Succes. Het lukt vast niet meteen en dan komen we elkaar wellicht weer tegen.

 33. Op het moment dat jij inhóudelijk kunt reageren zal ik jou grootmoedig het laatste woord laten. Echter zolang jij reageert op je huidige niveau zie ik geen andere mogelijkheid dan toch even te probéren je gedachten en gedrag een zetje in de juiste richting te geven. Het is voor je eigen bestwil Rick.

 34. Hahaha, probeer je nu dit weer?:-)

  Majesteit is niet nodig, ík ben niet degene die in hokjes en rangen en standen denkt. Ik heb in het geheel niet de wens om al de rol van een moeder te spelen, laat staan jóuw moeder. Maar in het uiterst onwaarschijnlijk geval dat dat wel zo was, zou ik je wel een paar dingen leren en afleren.

Comments are closed.