De politie heeft dinsdagmiddag diverse locaties in Weert bezocht waarbij mogelijk sprake zou zijn van illegale hennepteelt.

Op twee adressen troffen agenten inderdaad een hennepkwekerij aan, namelijk in de Heukelomweg en de Louise de Colignystraat. In deze woningen werden respectievelijk 97 en 70 hennepplanten aangetroffen. In beide gevallen was er sprake van diefstal van stroom. Een medewerker van de netbeheerder heeft de stroom afgesloten. De hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Bij het adres aan de Louise de Colignystraat bevond de kwekerij op de vierde verdieping van het complex. “Mocht hier dus brand uitbreken dan zijn de medebewoners natuurlijk de dupe”, zo stipt de politie aan via Facebook. Op beide adressen is een persoon aangehouden.

Heb je een vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij? Dan kun je de politie bereiken via 0900-8944.

10 REACTIES

 1. Stoer hoor…. meer dan symboolpolitiek is het echter niet. Alles minder dan 100 plantjes dat is hobby en het stelen van stroom een bittere noodzaak, die een direct gevolg is van het stugge oogkleppenbeleid van onze overheid. Snappen ze dan werkelijk niet dat de teelt en het gebruik van cannabis in geen duizend jaar uit te roeien valt en ALTIJD een weg zal blijven vinden?

  Nee…. Dit domme beleid schept juist méér ruimte voor de écht grote jongens, de georganiseerde criminaliteit waar de politie niks aan durft te doen. Daar zijn ze te schijterig voor want die jongens schieten terug. Het is véél makkelijker om kleine hobbyboertjes de nek om te draaien en dat in de media te gooien. Kunnen ze daarna weer aan de koffie.

 2. Een kwekerij van 3x 600watt lampen of meer over een huisinstallatie geeft zeker een verhoogd brand risico. Ik zou ze niet als buren willen.
  100 plantjes keer 60 gram en 6 lampen is toch geen hobby, dat is handel.
  Hobby is 5 plantjes en ook die zijn er laatst in beslag genomen bij iemand in de
  voortuin.

 3. ….. komt waarschijnlijk niet uit Weert. Prima Toon. Maar in mijn ogen is het niks anders dan kleingeestigheid en misplaatste navelstaarderij.

 4. Waarom is alles minder dan 100 plantjes hobby. Zelfs een doorgewinterde wietroker heeft geen 97 plantjes nodig (opbrengst ong 500 gr. per maand) om aan zijn “hobby” te voldoen. Verder kost voor elk ander een hobby geld en brengt geen geld op. Mocht je het kweken van planten als hobby hebben dan kun je deze ook buiten zetten of misschien zelfs wel tomaten of komkommers gaan kweken en hoef je dus geen stroom te stelen en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen worden.

  Als iemand wiet teelt om te verkopen en daarbij ook nog de stroom om het te doen steelt dan ben ik blij als ze zo iemand oppakken.

  Ik ben het niet eens met het softdrugsbeleid in Nederland maar dat staat hier buiten. Het gaat daar scheef omdat er wel verkocht mag worden maar niet ingekocht dat heeft niets te maken met het stelen van stroom voor een “hobby”..

 5. Je hebt daar natuurlijk zeker wel een punt en ik geef ook toe dat ik een beetje chargeerde met dat aantal van 100…. maar feit blijft dat de grote industriële jongens niet of nauwelijks worden aangepakt. En dat klopt toch echt niet, in het perspectief van de relatief kleine ruim-acties waar steeds zo trots mee gepardeerd wordt. Dat stoort mij mateloos.

Comments are closed.