Avond4daagse Altweerterheide

(Foto’s) De Avond4daagse in Altweerterheide is vandaag van start gegaan. In vier avonden verrast worden door wat het groene hart van de Groenste Regio allemaal te bieden heeft. Elke route heeft diverse plekken met de X-factor. Via korte acts komt het veelzijdige verhaal van de burgers, boeren en buitenlui van de Hei-j aan bod.

Vandaag (dinsdag) deden de wandelaars een van de meest fascinerende panorama’s van Kempen~Broek aan. Via het voormalig Pastoorshuis of Lindehof beklommen de wandelaars de voormalige stortplaats. Hier in deze uithoek aan de grens, schreven diverse vooruitstrevende doorzetters en landbouwpioniers geschiedenis. Met de Hollandia-ontginning, de eerste trekker hier en de de aanleg van een prachtig landgoed hier met immense boomgaard en visvijvers langs de Weertbeek. Hier werd ooit doorgepakt, waar anderen aarzelden.

Verderop aan Crossmoor speelde het verhaal van de mondaine Parijse madame de Caraman die in de Franse tijd over meende te kunnen gaan van de Kruispeel. Ze verkeek zich echter op de aan de Weerter burgers loyale burgemeester Nien. Die hield zijn rug recht en kwam op voor de boeren, burgers en buitenlui. Op de tochten kwamen de wandelaars nog de nodige andere ‘tegenliggers’ tegen. Van turfstekers, ploegende boeren en smokkelaars. Van beekwachters, sprokkelaars tot drenkelingen en zelfs een teut met medicinale bloedzuigers.

Wethouder Martijn van den Heuvel opende op ludieke wijze de Avondvierdaagse bij de Paol.

Voor meer informatie www.avondvierdaagse-altweerterheide.nl. Belangstellenden blijven de komende dagen welkom bij de inschrijfpost bij de Paol, in Altweerterheide.

Bekijk een sfeerimpressie van de start.
[nggallery id=’5458′]