Hinder door defecte stadsbrug

10 reacties

Update do 11.23u – (Foto’s / video) De stadsbrug heeft woensdagavond weer te kampen met een storing. De storing zorgt voor verkeershinder voor zowel het gemotoriseerd als het scheepvaartverkeer.

Omstreeks 19.45 uur gingen de slagbomen omlaag en vervolgens niet allemaal meer omhoog. Het gemotoriseerd verkeer dat stond te wachten kwam vast te staan.

De storing kwam op het moment dat in de binnenstad omleidingen actief zijn vanwege de kermis. Veel gasten die de kermis hadden bezocht kwamen van een ‘koude kermis thuis’ en moesten een alternatieve route zoeken. Voetgangers en fietsers konden de brug wel passeren. Ook een politiepatrouille dat de brug met spoed wilde passeren kon omdraaien.

Medewerkers en verkeersregelaars kwamen naar de locatie om het verkeer terug te sturen en in goede banen te leiden. Inmiddels is een monteur ter plaatse en de wachtende boot gepasseerd.

Update: toelichting gemeente

Van circa 19.45 tot circa 20.30 uur stonden de slagbomen aan de stadsbrug in Weert omlaag terwijl de brug ook omlaag stond. Aanwezig personeel i.v.m. Weert kermis (verkeersregelaar en studenten-toezichthouder van de Gilde Opleidingen uit Roermond) wisten het verkeer in goede banen te leiden. Een monteur aangestuurd door Rijkswaterstaat moest ter plekke komen. Hij stelde vast dat de oorzaak van de storing vandalisme was: het hangen aan de slagbomen van de brug.

De installatie is door de monteur gereset waardoor de slagbomen weer functioneren en al het verkeer weer gebruik kan maken van de brug.

Update 2

De politie meldt donderdag dat de slagboom omhoog was geduwd om een vrouw in een rolstoel te helpen. Er is geen sprake geweest van vernieling.

Video politiepatrouille die niet door kan

https://youtu.be/8jw8naIGxrc

Bijdragen van: Bas, Randy, Chantal en Foto Hammie

[nggallery id=’5553′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties