Limburgse Molendag 2017

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zondag 1 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is het weer Limburgse Molendag. Dé kans om de molens en molenaars in Limburg in actie te zien.

Maar liefst 55 molens zijn die dag gratis te bezoeken. Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt en genieten van speciale activiteiten op en rond de molens. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties, exposities, muzikale optredens en molenrijke wandel- en fietsroutes. Ook wordt er volop graan gemalen en bij sommige molens meteen verwerkt tot vlaaien, wafels pannenkoeken en pizza’s. Niemand hoeft dus met een lege maag naar huis te gaan.

Kijk op www.limburgsemolens.nl en www.hklimburg.nl/limburgsemolendag voor het volledige programma en de deelnemende molens.

Wind- én watermolens

Voor de meeste molens is voldoende wind een noodzaak om te kunnen draaien. Gelukkig zit dat in oktober meestal wel goed. Er zijn tijdens de Limburgse Molendag echter ook watermolens geopend voor publiek. Voor de eerste keer doet zelfs het allerkleinste watermolentje van Limburg mee. Dit is onderdeel van het klooster van de Redemptoristen in Wittem. Ook de watermolen bij Kasteel d’Erp in Baarlo, de Schouwsmolen in Ittervoort, de Leumolen in Nunhem, de Volmolen in Epen (mét biologische markt) en de Baalsbruggermolen in Kerkrade zijn een bezoekje op zondag 1 oktober meer dan waard. Deze laatste is de enige abdijmolen van Nederland en ligt aan het snelstromende grensriviertje de Worm / Wurm. En natuurlijk mogen de molens in Weert en Stramproy ook niet ontbreken.

Organisatie

De Limburgse Molendag is een initiatief van de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg en de Provincie Limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie