Super weekend HBV St. Hubertus

(Foto’s) Handboog vereniging St. Hubertus Stramproy heeft een super weekend gehad. Dit weekend werd bij HKS Zoetermeer het open Nederlands Kampioenschap Run-Archery georganiseerd. Daarnaast was dit ook een van de 2 EuropaCup wedstrijden.

Op de zaterdag werd enkel gestreden op de lange afstand 4x800m . Op de zondag in de ochtend het sprint onderdeel 3x400m en in de middag estafette teams 3x 2x400m.

Tijdens een wedstrijd doe je doorgaans mee aan 2 heats; voorronde en (kleine) finale. Een heat bestaat uit 4x een rondje van circa 1.000 meter hardlopen met een boog bij de lange afstand en 400m bij de sprint, waar-bij je drie keer langs de schietdoelen komt. Bij elke schietbeurt moet je 3 schijven van 20 cm doorsnede omschieten. Schiet je mis dan krijg je een strafronde van ca 100 meter. De afstand tot het doel is voor de volwas- senen 20 meter en voor de jeugd 15 meter.

De totaal uitslag van dit weekend is alsvolgt:

Anne-Brechtje Deelstra

– Nederlands Kampioen Sprint.
– Europa Cup Sprint.

Jaldert-Jetse Deelstra

– Nederlands Kampioen Team.
– Nederlands Kampioen Sprint.
– Europa Cup Sprint.

Scott Bex

– Nederlands Kampioen Team.

Tim Freriks

– Nederlands Kampioen Team.
– Nederlands Kampioen Lange Afstand.
– Nederlands Kampioen Sprint.

HBV St. Hubertus Stramproy

? Nederlands Kampioen Estafette Team.