Voorbereidingen Boels Ladies Tour

(Foto’s) Weert is vandaag de etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Tussen 15.00 en 17.00 uur finisht de tour in Weert en op
morgen, zaterdag 2 september, vertrekt de volgende etappe vanuit Stramproy.

De voorbereidingen voor de tour zijn inmiddels in volle gang. Dit betekent dat vandaag en morgen een aantal wegen in de gemeente zijn afgesloten. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat er op vandaag na aankomst in Weert door de dames nog drie rondes worden gereden over een parcours door de stad.

Verkeersafsluitingen

Op vrijdag 1 september komen de eerste rensters van de Tour rond 16.00 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km. met eindpunt aan de Wilhelminasingel.

Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Uitzondering daarop zijn hulpdiensten in noodgevallen. In de Kerkstraat en Keulerstraat en op de Wilhelminasingel geldt die dag op enkele plekken een parkeerverbod.

Voor de Wilhelminasingel geldt dat alleen de buitenzijde van de singel is afgesloten, waardoor de binnenstad bereikbaar blijft. In verband met de opbouw en inrichting van de finish-locatie is dit deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden van de route zijn met een brief hierover geïnformeerd.

Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat / Parklaan ook van ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten.

Een kaart met de lokale ronden in Weert is hieronder te downloaden. In het blauw staat in de kaart de route aangegeven, de rode straten zijn de ontsluitingsmogelijkheden.

Download de kaart voor Weert (PDF)

http://iwdg.nl/2euNolE

Download de kaart voor Stramproy (zaterdag) (PDF)

http://iwdg.nl/2epaZAH

Meer informatie

http://www.weert.nl/boelsladiestour