(Foto’s) Weert is vandaag de etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Tussen 15.00 en 17.00 uur finisht de tour in Weert en op
morgen, zaterdag 2 september, vertrekt de volgende etappe vanuit Stramproy.

De voorbereidingen voor de tour zijn inmiddels in volle gang. Dit betekent dat vandaag en morgen een aantal wegen in de gemeente zijn afgesloten. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat er op vandaag na aankomst in Weert door de dames nog drie rondes worden gereden over een parcours door de stad.

Verkeersafsluitingen

Op vrijdag 1 september komen de eerste rensters van de Tour rond 16.00 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km. met eindpunt aan de Wilhelminasingel.

Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Uitzondering daarop zijn hulpdiensten in noodgevallen. In de Kerkstraat en Keulerstraat en op de Wilhelminasingel geldt die dag op enkele plekken een parkeerverbod.

Voor de Wilhelminasingel geldt dat alleen de buitenzijde van de singel is afgesloten, waardoor de binnenstad bereikbaar blijft. In verband met de opbouw en inrichting van de finish-locatie is dit deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden van de route zijn met een brief hierover geïnformeerd.

Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat / Parklaan ook van ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten.

Een kaart met de lokale ronden in Weert is hieronder te downloaden. In het blauw staat in de kaart de route aangegeven, de rode straten zijn de ontsluitingsmogelijkheden.

Download de kaart voor Weert (PDF)

http://iwdg.nl/2euNolE

Download de kaart voor Stramproy (zaterdag) (PDF)

http://iwdg.nl/2epaZAH

Meer informatie

http://www.weert.nl/boelsladiestour

16 REACTIES

 1. Wederom een uiterst strakke actie van de Gemeente Weert!!!. Moet je om 16:00 in het ziekenhuis zijn kom je de wijk niet uit!!! nee meneer kan absoluut niet!! na heel veel ouwehoeren kon ik de weg oversteken (per auto). terug naar huis bleek een reis van 1 1/2 uur te zijn geworden ook hier weer onverbiddelijke verkeersregelaars die je niet toestaan de straat over te steken!! (moest maar wachten tot de wedstrijd voorbij was). Omrijden…. geen optie mijn wijk bleek vanaf alle kanten onbereikbaar!! Niet iedereen houdt van fietsende dames! en ik vind het een beetje belachelijk om omwille van een fietsroute zo ongeveer half Weert van de buitenwereld af te sluiten. plan dit soort evenementen in het buitengebied o.i.d. en val ons er niet mee lastig!!!!.

 2. Als u de downloadkaart van Weert had bekeken, had u gezien dat de uitrijdende bewoners ALTIJD via de Ringbaan-West richting Boshoven, het binnengebied van de wielerronde kon verlaten. De dames fietste namelijk onder de Boshoverbrug door via de Industriekade.
  Anders is het morgen in Stramproy waar al jaren tijdens de wielerronde van Rooj, geen enkele bewoner binnen het gebied van de wielerronde, dit kan verlaten, voor meerdere uren en dit is al jaren zo.
  Naar mijn weten is dit voor bewoners nooit een probleem geweest.

 3. Laat mij, gewoon voor de gein, dan eens even weten hoe ik het gebied Blekerstraat, Kaarderstraat, Kammerstraat etc. in en uit kon komen??

 4. Zoals ook @Oplettende Burger al zegt, kon u dit woongebied via de Gildenstraat, Schroevenakkerstraat, de (voorste) Kazernelaan, de Ringbaan-West op rechtsaf richting Boshoven.

 5. Wat een onzinnig verhaal, jij moet Weert eens verkennen in je vrije tijd dan weet je hoe je moet rijden, alles was gewoon bereikbaar met maximaal 10 minuten vertraging en dat is ruim.

 6. Via de Keulerstraat en dan alsmaar rechtdoor tot aan de Maaseikerweg daar links af en weer rechtdoor dan ligt het zieken huis aan de linkerzijde.

 7. Klopt,
  Driesveldlaan, Parallelweg, (Houtstraat)tunneltje, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, maar niet over de (voorste) Kazernelaan (die aan de Louis Regoutstraat begint).

 8. Ware het niet, dat je ook vandaar uit niet het gedeelte tot aan de randweg op mocht en…. dat de randweg (tot aan wie weet waar!!) compleet dicht stond!

 9. Ik zal u op uw woord geloven,
  maar snap de reden niet waarom het gedeelte Kazernelaan vanaf de (Louis Regoutstraat) Schroevenakkerstraat tot de ringbaan-West niet open was.
  Mocht u gelijk hebben, dan zou ik toch een klacht bij de gemeente Weert neerleggen als ik u was, want u is vrije in en uitgang belooft via de Ringbaan-West over de Boshoverbrug.

Comments are closed.