Avondvluchten F16’s hervat

Inwoners van Cranendonk en Weert moeten de komende maanden ’s avonds weer rekening houden met het geluid van straaljagers van de vliegbasis Kleine-Brogel (België). Vanaf maandag 4 september worden er weer avondvluchten uitgevoerd.

In de zomermaanden (van 1 juni tot september), wordt er om verschillende redenen ’s avonds niet gevlogen. Het oefenen van vliegen in het donker is dan sowieso onhandig omdat het ’s avonds lang licht is. Bovendien zijn er in de zomermaanden meer luchtballonen en zweefvliegtuigen in de lucht.

Vanaf 4 september worden de avondvluchten hervat, men mag dan vliegen op maandag- en dinsdagavond. In september en oktober is een aantal extra trainingen gepland, waardoor in die maanden ook op woensdagavond wordt gevlogen. Op andere dagen vliegt men niet.

Vragen?

Heb je vragen over deze vluchten, of wil jeoverlast melden? Neem dan contact op met vliegbasis Kleine Brogel, tel. +32 11 51 22 14.