Nieuwe gemeentesecretaris Weert

Plaats een reactie

Het college van burgemeester en wethouders heeft Bertus Brinkman vandaag benoemd in de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Weert. Brinkman vervulde deze positie sinds 1 maart 2017 als waarnemer.

Unaniem positief

Beide selectiecommissies met een vertegenwoordiging van de ondernemingsraad en van bestuur en management waren unaniem positief over de voordracht: Bertus Brinkman is de juiste man, op de juiste plaats, op de juiste tijd.

Aantrekkelijkste werkgever

In de toelichtende argumentatie wordt Brinkman getypeerd als iemand die mensgericht leidinggeeft: hij zet mensen aan tot initiatief, eigen actie en verantwoordelijkheid nemen, creativiteit en ontwikkeling. “Een geweldige steun in de rug”, zegt Brinkman, die van de gemeentelijke organisatie de aantrekkelijkste werkgever van de regio wil maken. “Ik ben trots op deze organisatie. Met passie en enthousiasme wil ik hieraan leidinggeven.”

Ervaring

Brinkman (3 oktober 1955) is drie jaar bij de gemeente Weert in dienst. Sinds maart jongstleden als waarnemend gemeentesecretaris en daarvoor in de hoedanigheid van directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening. Het vak van gemeentesecretaris is voor hem niet nieuw. Zowel in Veldhoven als Leidschendam-Voorburg vervulde hij die rol.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie