Circus Freiwald terug in Weert

Binnenkort is circus Freiwald terug in Weert. Van 12 t/m 22 oktober 2017 strijkt het circus neer op het grote grasveld aan de Maaslandlaan.

Alle acts zijn dit jaar verpakt in een nieuw jasje, zo vermeld het circus. Met verschillende thema’s, neemt Clown Chef Rie (Jefrey) het publiek mee op reis langs verschillende delen van de wereld. Het circus beschikt over een moderne lichtinstallatie, die samen met de optredens een waar circussprookje creëert.

Met verschillende disclipines als acrobatiek (in de nok van te tent, en op de grond) en clownerie vermaken de Freiwalds het publiek. Echt bekend staat het Circus Freiwald om de prachtige dierennummers.

Dit jaar zullen Siberische Steppekamelen, stieren, lama’s, paarden en hangbuikzwijntjes in de circuspiste verschijnen. Dit wordt afgewisseld met elegante, temperamentvolle en gewaagde acrobatiek. Een voorstelling duurt circa 2 uur, inclusief een kleine pauze.

Olifant Buba

In mei 2016 was circus Freiwald ook Weert. Toen reisde olifant Buba ook mee en dat werd zelfs landelijk nieuws toen de olifant een wandeling door de wijk maakte. Er ontstond een discussie over het welzijn van circusdieren. Nadien werd Buba naar een opvang in Duitsland gestuurd, maar daar werd de olifant depressief.

Buba mocht weer terug naar zijn circusfamilie Freiwald en sindsdien reist ook Buba weer mee. Het Ministerie van Economische Zaken heeft een ontheffing verleend aan de heer L.B. Freiwald, eigenaar en directeur van Circus Freiwald, voor het meereizen, verplaatsen en op het circusterrein houden van de olifant. De ontheffing geldt tot en met 30 juni 2020. Dus Buba zal ook in oktober weer in Weert verblijven.

Meer info: www.circusfreiwald.nl