Getransformeerd stroomhuisje

(Foto’s) Meer street-art in het straatbeeld van Weert? Na de eerste stappen onder de Boshoverbrug en de Hushoverbrug zijn de meeste mensen het er wel over eens: Street-Art is kunst en verdient een plek in een gemeente als Weert.

Afgelopen week is gestart met de volgende stap: Het Transformersproject. Kunstenaar Gart Smits is, samen met zijn collega en leermeester James Jetlag (Martin Plag), in Weert gestart met het project Transformers. De naam zegt het al, tranformatorhuisjes worden getransformeerd tot kunst. Dit eerste deel van het project is tot stand gekomen in samenwerking met Enexis en wordt gefinancierd door de gemeente Weert.

Thema’s

26 en 27 oktober vond de eerste transformatie plaats op het stroomhuisje aan de Schepenlaan (bij de stadsbrug). Het thema van de beschildering is de bevrijding van Weert, een paar meter verderop staat namelijk het bevrijdingsmonument. Op 30, 31 oktober en 1 november vindt de tweede transformative plaats op het stroomhuisje aan de Suffolkweg (bij de Boshoverbrug). Het thema van dit kunstwerk is heel toepasselijk “Energie”.

Gart Smits

Gart Smits favoriete attribuut is al sinds 1994 de spuitbus. Daarmee kun je als street-art artiest fantastische kunstwerken maken. Gart is zeer gedreven en met zijn passie en liefde voor graffiti en street art heeft hij al menig project gerealiseerd. Gart tovert met zijn spuitbus grauwe muren en objecten om tot echte kunst. Kom dus vooral een kijkje nemen om deze meesters aan het werk te zien op bovengenoemde data tussen 9.00 en 17.00 uur. Dit project wordt ondersteund door de gemeente Weert, Enexis, Punt Welzijn, Gart Smits en James Jetlag.