Mishandeling in Opsporing Verzocht

Foto: Opsporing Verzocht - AVROTROS

Recent deed de politie op grote schaal invallen bij motorclub Satudarah, waarbij drie kopstukken van de club zijn aangehouden. Zij worden verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie. Een van de vier oprichters van de club is echter nog altijd voortvluchtig.

Ook een horecazaak uit Weert is betrokken bij de zaak waar dinsdagavond in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht aan werd besteed.

De politie heeft sterke aanwijzingen dat er ook buitensporig geweld binnen Satudarah zelf plaatsvindt. Er zijn bij de politie voorbeelden bekend van leden en oud-leden die zwaar mishandeld zijn door andere clubleden. Bijvoorbeeld als ze uit de club willen stappen, dat wordt praktisch onmogelijk gemaakt.

Zo heeft de politie bewakingsbeelden van een conflict dat zich in maart 2017 heeft afgespeeld. In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart rijdt rond 01.30 uur een Opel Astra langs het Sint Anna-ziekenhuis in Geldrop. Door de slagbomen naar rechts is richting de eerste hulp, maar de bestuurder slaat linksaf de steeg in. Daar blijft ie een paar minuten buiten beeld staan en rijdt vervolgens weer weg. Kort daarna is een zwaargewonde man te zien. Deze man was vermoedelijk die avond in Weert geweest.

Zwaargewonde man

De man beweegt zo moeizaam omdat hij op dat moment mogelijk al gewond is. Hij is gedesoriënteerd en moet om de haverklap pauzeren voor hij verder kan. Het kost hem meer dan twintig minuten voor hij uiteindelijk met veel pijn en moeite de ingang van het ziekenhuis bereikt waar hij meteen wordt opgenomen en behandeld. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij een paar dagen in coma heeft gelegen. Het leek er zelfs op dat hij het niet zou overleven.

Politie start daarop onderzoek

Omdat al vrij snel duidelijk werd dat het letsel veroorzaakt was door een zware mishandeling, is de politie een onderzoek gestart naar de toedracht van dat letsel. Via het kenteken van die Opel Astra is de politie erachter gekomen dat die op naam staat van iemand die nauwe banden heeft met Satudarah. Ook de kentekenhouder is gehoord, maar hij wil absoluut niet vertellen wat hier is gebeurd en wat zijn betrokkenheid is geweest.

Slachtoffer wil of durft niks te zeggen

Toen de mishandelde na een paar dagen uit zijn coma is ontwaakte, heeft de politie hem gesproken. Hij wil of durft geen verklaring af te leggen over wat er met hem is gebeurd en door wie hij zo zwaar is mishandeld.

Wie weet meer over de mishandeling in Weert?

De politie gaat er vanuit dat de mishandeling vermoedelijk heeft plaatsgevonden op maandagavond 6 maart in een horecazaak aan het Bassin in Weert, waar Satudarah iedere maandagavond haar clubavond houdt. Misschien zijn er mensen die iets van de mishandeling gezien hebben of erover hebben gehoord, dan wil de politie dat graag weten.

Getuigen

Getuigen kunnen via diverse manieren contact opnemen met de politie. Dit kan via het speciale telefoonnummer 0800-6070 (gratis) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Op de website van Opsporing Verzocht is ook een online formulier beschikbaar en kun je meer lezen over de zaak: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/vragen-over-motorclub-satudarah/