Verbindingsprijs Cranendonck

Plaats een reactie

Cranendonck – Zaterdagavond 4 november a.s. wordt in Cantine Theater Budel-Dorplein bekendgemaakt wie de winnaar is van de Rabobank verbindingsprijs 2017.

Dit jaar combineert Rabobank Weerterland en Cranendonck deze prijsuitreiking met die van de verkiezing Ondernemer van het Jaar in Cranendonck. Deze verkiezing viert haar eerste lustrum. De genomineerden voor de Rabobank verbindingsprijs 2017 zijn conceptstore BL3ND in Maarheeze, Huize Te Gaste in Gastel en Metalot3C (Circularity Center Cranendonck) in Budel-Dorplein.

Onder het motto ‘ondernemen is verbinden’ looft Rabobank Weerterland en Cranendonck sinds enkele jaren de verbindingsprijs uit voor de meest innovatieve en succesvolle verbinders in deze regio. Ook dit jaar hebben zich weer verrassend veel kandidaten aangemeld. Een onafhankelijke jury van ondernemers en ledenraadsleden, bepaalt op 4 november welke van de drie genomineerden wint.

Drie verbindende genomineerden

Conceptstore BL3ND, Maarheeze. De drie dames Bertie, Mieke en Sonja hebben midden in Maarheeze verbinding met elkaar en met de dorpsgemeenschap gemaakt door samen een uniek concept te ontwikkelen van kledingwinkel, kapsalon en koffiehuis in één. Mieke: ‘Wij hadden alle drie een droom en die maken we waar met een stads concept in een dorpskern. Mensen kunnen hier het nuttige met het aangename combineren. Eerst kleden en/of knippen en dan koffie met liefde bereid…’

Huize te Gaste, Gastel. Sjaak en Rita Lamers bieden in en om hun huis te Gastel dagopvang en -besteding aan ouderen en hulpbehoevenden. Hun vervolgstap is de al gestarte bouw van vijf wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten voor vijf stellen waarvan een partner hulpbehoevend is. Door deze verbinding kunnen de bewoners elkaars lasten opvangen en lusten delen. Mieke: ‘Wij faciliteren alleen, de verbinding is iets van en voor de mensen zelf.’

Metalot3C, Budel-Dorplein. Triple helix is de term die staat voor de verbinding in Metalot3C, een naast Nyrstar geplande campus voor innovatief circulaire ontwikkelingen op het gebied van metalen en energie. Overheid, onderwijs en ondernemers gaan samen in dit baanbrekend initiatief dat in 2024 gestalte moet hebben gekregen. Mede-initiatiefnemer en directeur Jan Vlassak: ‘Er werd hier al twintig jaar gepraat over een duurzaam industriepark, maar nu hebben we met Metalot3C de visie die kan rekenen op verbindende steun vanuit alle geledingen. Dit biedt toekomst aan onze jeugd en onze regio.’

Feestavond

De verkiezingsavond op zaterdag 4 november in Cantine Theater Budel-Dorplein start uiteraard met de bekendmaking en uitreiking van alle prijzen. Aansluitend is er een swingend feest onder aanvoering van de feestband LINK.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie