Motorcross Meijel 28 & 29 oktober

Meijel – Het belooft nog een hete herfst te worden op het circuit ‘De Vossenberg’ in Meijel. Waar over het algemeen geldt dat voor het laatste crossweekend van het seizoen ‘de kaarten geschud zijn’, geldt dat zeker niet voor een aantal klassen in Meijel.

Op zaterdag 28 oktober gaan de Kids & Sidecars van kiet. De plaatselijke talenten Bram en Dirk van Dijk kunnen op deze dag hun topvorm verzilveren met een kampioenschap. Ook komen op de classic zijspannen in actie en verder wordt op deze dag veel strijd verwacht tijdens de clubkampioenschappen van de solo’s en de zijspannen, want MCC Meijel kent vele plaatselijke en regionale talenten.

Op zondag de 29e oktober volgt de hoofdschotel. Aan de start de MX2 Junioren, de MX2 senioren, de MX Open Nationalen, de zijspannen Nationalen/Inters, maar ook de strijd om de Galvincup. Een fors programma, waarbij bij de ‘Open Nationalen’ podiumkansen voor William Thijssen uit Liessel. Sjeng en Jaap Janssen gaan in deze klasse beslissen wie nationaal kampioen wordt met slechts twee punten verschil in de tussenstand tot de finale in Meijel. Bij de MX2 senioren gaat de Meijelse coureur Tom van Lier zeker voor de overwinning.

Als kers op de taart de Galvincup. Deze eredivisie voor de MX2 en Open Inters kent een zwaar gevulde prijzenpot, die nog niet verdeeld is. De kans is groot dat de Zweedse grandprixcoureur -en MCC Meijel lid- Filip Bengsston met de kampioensbokaal aan de haal gaat. Dan moet hij wél beide manches winnend afsluiten. Kortom; ook deze finale belooft spannend te worden.
MCC Meijel hoopt dan ook vele toeschouwers te mogen begroeten op 28 en 29 oktober op het prachtige circuit ‘De Vossenberg’ in de Simonshoekse bossen.

www.mccmeijel.nl