Aanhoudingen na mislukte kaping

112 Cranendonck Regio Reageer 1 min. leestijd

Budel / Maarheeze – De politie heeft opnieuw een aantal verdachten opgepakt na de mislukte helikopterkaping bij Kempen Airport in Budel op 11 oktober j.l.

Die dag probeerden de verdachten een helikopter te kapen bij Kempen Airport om vervolgens een gedetineerde uit de gevangenis van Roermond te bevrijden. Echter had de politie lucht gekregen van de beoogde kaping. Een arrestatieteam wist de kaping in Budel te verijdelen.

Diezelfde dag werden drie verdachten opgepakt. Daarnaast werd een verdachte doodgeschoten na een achtervolging die eindigde in Roosteren. Een andere vluchtauto strandde op de Koenraadtweg in Maarheeze. Hier wisten een aantal verdachten uit handen van de politie te blijven.

Aanhoudingen

Onlangs werd er een vierde verdachte aan te houden en recent zijn er ook een vijfde en zesde verdachte aangehouden. Een van de verdachten meldde zich vrijdag met zijn advocaat bij het politiebureau. Een andere verdachte werd in Parijs aangehouden, zo meldt het Parool.

De verdachte die zich gisteren bij het politiebureau meldde wordt maandag voorgeleid, zo meldt het Openbaar Ministerie Amsterdam. Het OM heeft de Franse autoriteiten om overlevering van de andere verdachte gevraagd, zo melden ze zaterdag via Twitter.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie