Doggy-bag actie restaurants

Foto via: dutchearthweek.nl

De Provincie Limburg introduceert de Limburgse doggybag ‘Lekker voor Thuis’. Tijdens de Dutch Earth Week pakken restaurants in de hele provincie overgebleven eten voor de gasten in. Voor deze actie zijn tienduizend Lekker voor Thuis-boxen verspreid.

De Dutch Earth Week (DEW) is een nieuw, jaarlijks initiatief van de provincie Limburg. Van 10 tot en met 14 oktober 2017 is de eerste editie, met als thema ‘No Waste’. In de hele provincie zijn activiteiten, acties en ontmoetingen waarin bestaande initiatieven een podium vinden en iedereen mee kan doen.

Lekker voor Thuis

Een van die acties is Lekker voor Thuis. Tijdens de Dutch Earth Week bieden restaurants in heel Limburg, zo ook in Weert, hun gasten aan het eten dat ze niet meer op kunnen, in te pakken. Wie eten mee naar huis wil, kan ook het bestek in de vorm van een ‘T’ leggen. In de keuken wordt het vervolgens netjes ingepakt: Lekker voor Thuis!

De Dutch Earth Week heeft tienduizend doggybags verspreid onder bijna 70 restaurants die hebben aangegeven de actie te ondersteunen. Daarmee gaan ze niet alleen voedselverspilling tegen, ze geven ook het signaal af dat het zonde is wanneer lekker eten in de vuilnisbak verdwijnt.

In Weert doen de volgende restaurants mee:

Taberna, Beekstraat 60a, Weert
Brasserie Gruuets, Stationsstraat 18, Weert
Hostellerie Munten, Wilhelminasingel 276, Weert
Restaurant Caribean, Maaspoort 38, Weert
Porta Mosa, Maaspoort 31, Weert
De Apostel, Beekstraat 13, Weert
EKspresZO, Muntpromenade 8, Weert
Gotcha, Beekstraat 49, Weert
Brownies & Downies, Langstraat 4, Weert
De SooS, Markt 9, Weert
’t Anker, Bassin 8, Weert

Kijk op de site voor het volledig programma: www.dutchearthweek.nl.