Weert grijpt net naast mantelzorgtitel

De gemeente Weert behoort tot een van de drie gemeenten die door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) zijn genomineerd als ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ in 2017.

Naar het oordeel van PML is Weert er het beste in geslaagd om de gezondheid, participatie en de vitaliteit van alle mantelzorgers onder de aandacht te brengen. Dit in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn. De eretitel ging dit jaar echter naar de gemeente Brunssum.

Het PML is de collectieve belangenbehartiger van mantelzorgers en zorgvrijwilligers in Limburg. Zij onderzoeken elk jaar welke gemeenten voor de nominatie in aanmerking komen.

Mantelzorgen doe je samen

Wethouder Paul Sterk was 24 oktober aanwezig bij de bekendmaking van de ‘Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg’. Hij is trots op de nominatie: “We hebben niet gewonnen maar deze vorm van erkenning is voor ons zeker een steun in de rug om door te gaan op de ingeslagen weg. Door de toenemende vergrijzing zal de komende tien, vijftien jaar ook de behoefte aan mantelzorg groter worden. Maar er van uit gaan dat mensen met een zorgvraag dat allemaal gemakkelijk binnen hun eigen omgeving en netwerk weten op te lossen lijkt me niet realistisch. We zijn in Weert daarom nu dus al bezig met het leggen van een goede basis en een vangnet voor mantelzorg.”

Week van de Mantelzorg

Weert hecht belang aan de ondersteuning van mantelzorger. Naast de ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november a.s., wordt voor de tweede keer de ‘Week van de Mantelzorg’ georganiseerd Dit als een blijk van waardering voor alle mensen die zich belangeloos als mantelzorger inzetten voor hun naasten.

Bekijk het complete programma van de ‘Weerter Week van de Mantelzorg’ via https://www.weertdegekste.nl/2017/10/weerter-week-mantelzorg/