Week van Respect in Weert

De week van 6 tot en met 12 november is de ‘Week van Respect’ in Weert.

Respect voor elkaar en respectvol met elkaar omgaan, dat is waar het om draait in de Week van Respect. In Weert wordt gestreefd naar een inclusieve samenleving waaraan iedereen mee kan doen en geaccepteerd wordt zoals hij/zij is. Met de Week van Respect wil men dit nog eens onder de aandacht brengen.

Respectzones zijn fysieke plekken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt en waar je wordt geaccepteerd zoals je bent. Een eerste stap naar een jaarlijks terugkerend programma in de Week van Respect wordt in november gezet.

Gratis film Pride

De eerste activiteit in de Week van Respect is de gratis film Pride op zondag 5 november. Pride is een goede film waarin twee verschillende groepen mensen steeds dichter bij elkaar komen met een unieke samenwerking als resultaat. Een mooi en inspirerend verhaal met een boodschap.

De gemeente Weert stelt de film Pride gratis beschikbaar voor alle inwoners uit de gemeente vanaf 12 jaar. Om 13.30 uur worden inwoners welkom geheten in Café Gotcha, waar ze een kop koffie of thee krijgen aangeboden door de gemeente Weert. Om 14.00 uur is er een inleiding door wethouder Gabriels, waarna de film start in Gotcha Cinema. Aanmelden voor de film kan nog tot en met 27 oktober. Aanmelden via [email protected]

Gastlessen Wethouder Gabriels

Als ambassadeur van de Week van Respect gaat wethouder Gabriels op 3 dagen in die week het gesprek aan met jongeren tijdens zijn gastlessen ‘respect’ en ‘respectzones’. Dit doet hij op 4 scholen in Weert.

Roze Ouderen Café

Een mooi voorbeeld van een ‘respectzone’ is het Roze Ouderen Café dat op 9 november om 14.30 uur plaats vindt in de recreatiezaal van Zorgcentrum Ververshof.

Het Roze Ouderen Café is bedoeld voor alle ouderen die het gezellig vinden elkaar te ontmoeten en gezamenlijk een activiteit te doen. Speciaal voor deze middag is er een muzikaal optreden van “Tjerry & Mariska”. De middag duurt tot 17.00 uur. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig.

Het Roze Ouderen Café wordt georganiseerd door Zorgcentrum Sint Martinus in samenwerking met COC Limburg en de gemeente Weert. Sinds 2016 is Ververshof in het bezit van de ‘Roze Loper’. Dit keurmerk is gebaseerd op respect voor de medemens ongeacht culturele achtergrond of seksuele geaardheid binnen zorginstellingen en thuiszorgorganisaties.

Activiteiten 2018

De gemeente Weert wil jaarlijks invulling geven aan de Week van Respect door leuke, inspirerende activiteiten voor diverse doelgroepen. Uiteraard in samenwerking met inwoners en/of lokale organisaties. Goede ideeën of bestaande initiatieven die in dit kader passen zijn welkom. Deze kunt u sturen naar [email protected]