Weerter Week van de Mantelzorg

Foto door: Punt Welzijn - Spreuk Mantelzorg bij Du Commerce

Mantelzorg is van ons allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt er (straks) een nodig.

Zorgen voor een ander is meestal vanzelfsprekend, maar kan ook wel eens moeilijk zijn. Aandacht en waardering voor deze bijzondere inzet is belangrijk. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn de Week van de Mantelzorg, van 1 tot en met 10 november.

In de Weerter Week van de Mantelzorg worden mensen die voor een ander zorgen extra in het zonnetje gezet, zijn er allerlei activiteiten en kunnen zij terecht voor informatie en advies.

Aftrap

Op 1 november wordt deze bijzondere week afgetrapt met voorlichting over de WMO in het Bibliocenter. Heb je vragen over de WMO, wil je weten wat dit inhoudt of hoe een keukentafelgesprek in zijn werk gaat? Kom dan even langs.

Als mantelzorger is het soms lastig om iets voor jezelf te doen, want wie neemt de zorg over als jij weg bent? Bij Punt Welzijn kunnen mantelzorgers deze week samen met de persoon waarvoor zij zorgen deelnemen aan allerlei activiteiten. Zo kunnen zij aan de slag met mozaiek, krijgen ze handige tips tijdens de workshop valpreventie en is er de mogelijkheid om te ontspannen tijdens een kennismakingsles yoga. Aan de persoon waarvoor je zorgt is ook gedacht! Hiervoor is een aangepast aanbod vanuit Stichting Dagopvang, maar sommige activiteiten kun je zelfs samen doen.

Theatervoorstelling ‘Over de kopzorg’

Op zaterdag 5 november kunnen mantelzorgers in de bijzondere sfeer van Theaterboerderij Boeket genieten van de theatervoorstelling ‘Over de kopzorg’. Hier kan heerlijk om gelachen worden, je bent er echt even uit.

Steunpunt Mantelzorg

Wil je meer informatie over hoe je met de situatie om kunt gaan? Hiervoor is er het Steunpunt Mantelzorg, zij zullen deze week informatie geven over de ondersteuning die zij kunnen bieden.

Als je voor iemand zorgt, kan het soms voorkomen dat je de ander moet tillen. Bijvoorbeeld om hem of haar van het bed naar een stoel te helpen of tijdens het toiletbezoek. Leer op 9 november meer over tiltechnieken die je werk wat kunnen verlichten en klachten kunnen voorkomen.

Dag van de Mantelzorg

De week wordt afgesloten op 10 november, dit is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers, die door iemand in hun omgeving zijn aangemeld, aan huis verrast met een bloemetje. Een klein gebaar van dank. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht! Zij ontvangen een goodiebag met allerlei leuke spullen. Ken je een mantelzorger? Meld hem/haar dan aan.

Er gebeurt nog veel meer, zoals het mantelzorgconcert op 29 oktober! Benieuwd naar het complete programma of meer informatie? Zie www.goedbezigweert.nu.

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier, door te bellen naar 0495-697900 of kom even langs in het Cwartier, Beekstraat 54.