Weert voorstander legale wietteelt

Archieffoto WdG

Peiling – De afgelopen dagen zijn de eerste plannen van het nieuwe kabinet uitgelekt. Een opmerkelijk en omstreden plan is een proef voor het legaliseren van wietteelt. Ook Weert wil zich aansluiten als deelnemer van de proef.

Burgemeester Heijmans is voorstander van gereguleerde hennepteelt. Eind 2013 was hij al bezig om samen met andere Limburgse coffeeshop-gemeenten een pilot vorm te geven. Met de proef wil men gezondheidsrisico’s beheersbaar maken, coffeeshops uit het criminele circuit halen, de overlast en gevaar in woonwijken verminderen en criminele netwerken bestrijden.

In 2014 heeft Weert samen met andere Brabantse en Limburgse gemeenten een wietmanifest ondertekend om het toenmalig kabinet ertoe te bewegen om aan de slag te gaan met het experiment. Tot op heden gebeurde er niets, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Het nieuwe kabinet wil toestaan dat in een aantal gemeenten legale wiet wordt verspreid. Gemeenten kunnen zichzelf hiervoor aanmelden en een organisatie in Nederland krijgt de vergunning om ‘overheidswiet’ te telen.

Could not load the poll.

Bekijk je dit bericht via de Android / iOS app en wil je stemmen? http://iwdg.nl/2yT036J.