Week van de Mantelzorg

Plaats een reactie
MantelzorgNL

In Weert en Nederweert wonen zo’n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient het aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn van 2 t/m 11 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert.   

Deze week staan ze stil bij mensen die zorgen voor iemand uit hun omgeving. Je kunt jezelf aanmelden óf aangemeld worden door anderen, die op deze manier hun waardering uiten.

Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een mantelzorgbrunch bij de Kleine Winst in Nederweert en de film ‘The Last Bus’ in Gotcha Cinema. Tevens zijn er informatie- en ontmoetingsbijeenkomsten en de positieve voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ over dementie, die gespeeld wordt in het Munttheater.

Attentie in Weert 

Al jaren verrast Punt Welzijn rond 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Dit jaar ontvang je automatisch een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden bij verschillende ondernemers. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch. Aanmelden kan t/m 1 november.

Attentie in Nederweert 

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Aanmelden voor deze attentie kan t/m 1 november.

Ook in Nederweert ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bij ons ingeschreven bent dan kun je een mail sturen o.v.v. naam en telefoonnummer naar [email protected] en ontvang je alsnog de cadeaubon.

Jonge mantelzorgers 

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes ook een leuke attentie aan te vragen. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.  

Aanmelden of meer informatie over het programma Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie